Funderingar,  Gravid,  Helsingfors,  Personligt

Dubbeldop

Igår var vi på dubbeldop i Saluhallen. Det var det andra dopet familjen höll i denna lokal (de har restaurang Story i mitten) och det är alltid lika skojigt att vara i Saluhallen efter stängningstid. Igår döptes alltså Nikis systerson Viggo tillsammans med (nu blir det knepigt) Viggos pappas kusins dotter Maya från Dubai. Två stycken soliga vårbarn födda med en månads mellanrum som nu båda är kompisar med Jesus. Mycket trevligt. Tillsammans med sådär 60 andra glada gäster blev vi därefter bjudna på middag, skumpa och tårta och minglade runt i några timmar. Efteråt tog vi även svängen om Skatudden till Hanna och Andus hem på ost och vin. Stannade till midnatt innan vi tog en taxi hem. Hade på mig en klänning från & Other Stories som jag också funderar lite på om jag kan ha på mig på ett bröllop om två veckor? Dresscoden är smoking, så min fundering är om jag borde ha något lite mer ”Carrie Bradshaw”? Skön är den i alla fall. Nikis äldsta syster Malins dotter Lina blev en av gudmödrarna till lilla Viggo. Det tycker jag var himla fint. Lina pluggar för övrigt till barnmorska och jag försökte mig på att fråga henne de första av alla 780 frågor jag kommer att fråga henne genom åren. Fick oklart svar så väntar med iver på att hon ska studera lite mera. Oklart om hon är lika ivrig som jag 🙂Jag och den där som jag är gift medSjukt söta är vi. Niki är lite av en bebiwhisperer. Bebisar är oftast väldigt nöjda när dom hänger med Niki, mycket nöjdare än vad dom brukar vara med mig. Fint ju!Fick en del frågor om hur jag och Niki tänker med dop nu när vi ska få en Bernie. Så tänker att jag svarar lite på det här också. Vi kommer nämligen inte att döpa Bernie, något vi vetat om sedan vi träffades. Vi har alltid varit rörande överens om just den biten. Vi gifte oss borgerligt, ingen av oss hör till kyrkan, ingen av oss är troende och jag själv är inte döpt (dock konfirmerad i en frikyrka). Skulle kännas väldigt konstigt att introducera vår bebis till någon vi inte själva känner. Är även uppvuxen i bibelbältet och där ansågs dopet mer som en religös handling än en tradition. Många av mina vänner döptes inte som spädbarn utan som tonåringar genom ett aktivt val att vara en del av kyrkan. Kanske den biten också har satt sig hos mig, att religion för mina barn ska vara ett val. Så ja, vill Bernie döpa sig när Bernie tänkt på saken kommer jag gärna och firar honom då. Tror det kan bli roligt det också. Istället för barndop kommer vi ha någon form av välkommen till världen party. Vi tänker oss familjehäng, skumpa, tårta och lite Bon Jovi. Klassiskt…

Har ni varit på roliga välkommen-till-världen-partys så får ni gärna dela med er. Tips är alltid bra!

6 Comments

 • Maria

  Vi har inte samma smak när det gäller skor, men den klänning är du ur snygg i. Klart du ska ha den pa Bröllopet, är den bekväm också kan det inte bli bättre..

  • Lina

   Haha, okej. Nä, skovalet är kanske lite väl färgglatt för många. Hade jag inte åkt skoter dörr till dörr hade jag nog inte orkat dessa klackar så länge. Tror bröllopet får kläs i lite lägre och mindre färgglada sådana. Och tack!!! PUSS!

 • Jennifer

  Välkommen-till-världen-fest låter roligare än dop! Ju mer jag har tänkt på det förresten, det här med kyrka och så, desto märkligare tycker jag att det skulle vara att gifta sig i en kyrka.

  Och klänning är fin! Kör på den!

  • Lina

   Ja, när jag var yngre tänkte jag mig under en period att ett kyrkobröllop skulle vara fint, men ju äldre jag blev och desto mer jag tänkte på saken blev det hela bara märkligt. Så förstår helt hur du känner. Tack, ska kanske göra det, köra på den 😀 PUSS!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *