Helg

Svägishäng, kräftis och gudmor på besök

Hängde hela fredagseftermiddagen och kvällen med min svägerska Hanna och Bernies kusiner Viggo och Dadi. Viggo ska för övrigt döpas i saluhallen ikväll. Blir fest! Är så glad över att Bernie kommer att ha två jämnåriga kusiner där alla tre kommer att vara födda 2019. Hur fint är det inte det?Var hemma en sväng emellan, bröt mitt laxförbud och woltade hem sushi från min svågers restaurang Sushi+Wine. NAM! Senare på kvällen åkte jag tillbaka och umgicks med Hanna på Skatudden till tolvtiden innan jag packade ihop massa babykläder Bernie ärvde av Viggo och körde hem. Niki var på varpajaiset (stavas det så?) och ramlade in strax efter mig i ett cigarrmoln. Lite kul. På lördagen åkte vi till Toffes landeställe i Sibbo på 30-års kräftis (Toffe är samma kille som gifter sig i Grekland senare i sommar). Vi började med lunch vid tolvtiden och jag beundrade alla blommor som Toffes mamma planterat. Gud så fint!Deras huvudbyggnad är dessutom helt inklädd i klätterväxter. Här hängde vi på champagne och mingel i några timmar och jag kände mig som om jag var en hobbit och hamnat i Fylke. Skulle vara en perfekt filminspelningsplats. Mot kvällen blev det kräftskiva i tältet och alla var klädda i rött med rolig hatt på sig. Jag hade min mailchimpmössa och en röd klänning. Glömde såklart fotografera mig själv. Sen åt vi kräftor i sådär åtta timmar och kräftorna var verkligen fantastiska. Samma leverantör som kokar till Savoy vilket är en man som verkligen tar sitt kräftkokande by heart. Första gången jag i princip åt allt på kräftan utom gallan. Så bra var dom! Alla andra utom jag drack vin och snaps. Jag drack sådär tre små flaskor av mitt alkoholfria rosé från Natureo Torres som numera är mitt husvin. Gick bra det med. Vid tvåtiden strax innan efterrätten serverades kastade vi in handduken och körde hem, Niki var helt slut och jag frös massor. Kände även att alla andra var på en helt annan nivå än vad jag själv var att jag inte riktigt hängde med i konversationerna längre. Men tycker ändå att 14 timmars fest som gravid där jag både höll tal, sjöng och dansade (och var den enda nyktra) är ganska bra jobbat. Fördelen med att inte dricka är att man kan köra hem efteråt och vakna upp i sin egen säng. Sköönt. Söndagen vaknade vi ganska sent och körde därefter ut till Ingå. Min gudmor och man hälsade på från Göteborg så då ville vi såklart åka dit och umgås. Vi grillade med hela familjen och spelade spel hela kvällen. Mycket mysigt. På måndag morgon körde vi tillbaka till stan för en ny vecka. Intensiv men rolig helg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *