Gravid

Sockerbelastningen

Jag gjorde det ökända sockertestet på Huslab imorse. Ni vet det där härliga testet där man fastar 14 timmar och sen dricker socker och tar tre blodprover med en timmes mellanrum, i två timmar totalt? Åt ingenting kvällen före eller på morgonen och elskotrade till Huslab vid åttatiden för att ta det första blodprovet och därefter dricka 2,5 dl socker. Sen hängde jag där i två timmar och tog ytterligare två blodprov. Till min stora förtjusning fick jag även sällskap av Malin som gjorde testet samtidigt som jag. Så fick två timmar sällskap av en vän som ska få barn några dagar före oss. Hade lite att prata om. Fantastisk timing.

Själva fastandet och sockerdrickandet i sig var inte så farligt. Jag har trots allt aldrig varit en människa som äter sent på kvällen eller en frukostmänniska så en 14 timmars fasta är som en vanlig dag i mitt liv. Sockervattnet smakade socker och så var det med den saken. Nu är den biten i alla fall avklarad. Skönt.

4 Comments

    • Lina

      Haha ja, och alla verkar hata det. Det är för att kolla att man inte har graviditetsdiabetes. Gravida som måste äta mycket/ofta för att inte må illa hatar vanligtvis de här två timmarna. Hade nog också tyckt att det var lite tråkigt att sitta på huslab och inte Malin hade varit där 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *