Random

Årslistan 2018

 

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Ganska mycket stora grejer faktiskt. Gifte mig med mitt livs stora kärlek, blev gravid, fick missfall, bloggade om det, startade en podd, lämnade mitt jobb, rannsakade mig själv. Ja, herregud ja. Jäkligt dramatisk år.

Genomdrev du någon stor förändring?
Se ovan, tycker nästan alla de där är förändringar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Åtta stycken. Senast i förrgår blev en fin vän mamma till en liten dotter. Verkligen ett babyboom-år bland mina vänner. Nu är även mina svägerskor gravida så det fortsätter att födas nya liv till gemenskapen. Så soligt!

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
1.9 då vi gifte oss här på bryggan i Ingå. Kanske den finaste dagen i mitt liv?

Dog någon som stod dig nära?
Mormor lämnade oss i början av året. Träffade henne för sista gången vid jul förra året och då visste vi båda att vi aldrig mer skulle ses. Konstigt hur man verkligen kan känna det. Jag tänker på henne ofta. Hur hon var världens snällaste människa och hur hon alltid brukade be för mig, något jag tyckte var så fint även om jag själv inte är troende. Hoppas hon fortsätter med det där uppe och att hon har det härligt tillsammans med morfar och min moster Annelie. Kanske de spelar kort och äter småkakor? Hoppas verkligen det.

Vilka länder besökte du?
Förutom nordiska länder var jag tre veckor i USA med hela min familj. Livets resa! Är så glad och tacksam över att vi fick göra den resan tillsammans.  Niki och jag började resan på tumanhand i New York. Efter fyra nätter flög vi vidare till San Fransisco där vi mötte upp resten av min familj. Sedan fortsatte vi två veckor tillsammans med roadtripande till Yosemite, Seqouia för att sedan återvända till Palo Alto där min syster utexaminerades. Sista veckan bodde vi i hennes hus på kullen ovanför dalen och körde runt på lika dagsutflykter. En resa jag kommer att minnas hela livet. Ibland går jag in på den kategorin i bloggen bara för att få ”uppleva” den lite igen.

Annan kalasresa var såklart vår bröllopsresa till Grekland. En vecka där vi bara andades ut och drack grekisk vin i en vecka. Fick i och för sig mindre roliga besked från mitt dåvarande jobb mitt i den, tack för den. Men annars var det verkligen en kärleksresa. Gillar att resa med Niki. Vi tänker och vill göra exakt samma saker.

Tänk att min storasyster doktorerade. Att vi fick fira henne på Stanford när hon klädde ut sig till en medeltidsfigur och tog emot diplom. Hej förebild.


Bästa köpet?
Svår fråga. Framförallt ramlade pengar på upplevelser det här året. Resor, 30-årsfester, bröllop, middagar och bröllopsresor. I materiell väg får jag väl ändå ge en shout ut till Humlan (vår drönare DJI spark) som gett oss många roliga bilder och flygupplevelser (förutom när hon får compass error och freakar). Har med henne hit nu också, men det är så grått och mörkt ute att det inte blir så bra. Så i väntan på ljuset får hon vila lite.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att gifta mig gjorde mig riktigt glad. Sådär bubblig och härlig.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019?
Ett jobb jag älskar och kan lägga energi och tid på, få fokusera med hela hjärnan. Vill ha känslan jag hade för mitt gamla jobb i början av 2017. När man bara vill kämpa och känna sig totalt engagerad. Vill känna lågan som jag vet att jag har.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat. Borde börja springa igen. Vet att jag mår bra av det.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och låtit människor köra över mig.

Favoritprogram på TV?
Herregud det har kollats på serier det här året. Vad har jag inte sett? Men som den realityälskare jag är måste jag ändå säga att Bachelor (även om jag tyckte att årets Bachelor var svintråkig) och Sveriges Mästerkock fick mig att sitta prick klockan någonting full av förväntan. Förstår inte riktigt mig på min passion för matlagningsprogram? Man får ju inte smaka något? Se men inte röra.

Bästa boken du läste i år?
Tycker inte att jag har läst något som fick mig att bli så här. Men en bok jag verkligen gillade var Jojo Moyes fortsättning på Arvet efter dig som heter något så trevligt som En andra chans. En bok som fick mig att må så bra och skratta högt. Sådant ska man inte underskatta.

Största musikaliska upptäckten?
Är väldigt förtjust i Duke Dumont as we speak. Charlie Cunninghams Minium uppskattas är även den en favorit i år. Den låt som absolut fått mest plats i mitt hjärta i år är förmodligen Ida Redigs Everywhere som vi gifte oss till. Blir lite gråtig varje gång jag hör den.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?
Haha. Kul fråga… Nej, men att lämna var väl kanske ingen framgång direkt, men till slut fanns det bara en enda vettig väg att gå. På sätt och vis kommer jag att se tillbaka på den biten som en framgång. Allting har ett slut.

Största framgång på det privata planet? 
Känns som om jag verkligen fattat vilka mina vänner är. Efter lite om och men. Tycker det är fint. Att mitt och Nikis förhållande gått som tåget har också känts himla bra. Att ha fått hänga så mycket med familjen i så roliga sammanhang är såklart också en glädje.

Största misstaget? 
Vet inte om jag riktigt tror på misstag. Misstag händer av en anledning och ältande har aldrig riktigt varit min grej. Men om jag ska nämna en sak så är kanske den lilla detaljen att jag var kvar för länge på mitt dåvarande jobb möjligtvis ett misstag, att jag inte lämnade på våren. Men å andra sidan, skulle jag hamna inför samma situation igen skulle jag säkert agerat exakt likadant. I framtiden ska jag lyssna mer på min magkänsla.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. År 2017 var jag glad nästan jämt (bästa året). Det här året har emellanåt varit riktigt tungt. Nästan så att jag inte alltid har känt igen mig själv.

Vad spenderade du mest pengar på?
Upplevelser.

Något du önskade dig och fick?
En familjeresa och en äkta man.

Något du önskade dig och inte fick?
Nytt jobb. Nåja, jobbar på det. Ska ju kännas rätt också. Återigen dags att följa magkänslan.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag fyllde 29 år och mina vänner Hanna, Martina och Frida kom hit från Sverige och hälsade på. 2019 (alltså om en vecka) fyller jag 30 år och Hanna, Fanny och Malin kommer hit och firar med mig. Ser så mycket fram emot det.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Önsketänkande? Hade jag inte fått missfall hade det såklart varit superkul att nu vara gravid tillsammans med mina svägerskor. Men ja, sådant kan man inte bestämma, såklart. Lite sorgligt känns det nog fortfarande, faktiskt. Annars skulle det vara fint om mitt drömjobb knackade på och sa hej. Det hade absolut gjort livet lite roligare.

Vad fick dig att må bra?
Människor. Jag vet att jag är en person som drivs av relationer till andra. För mig är människor allt. Att få hänga med vänner och familj har fått mig att må bra. Tänker framförallt på den soliga kvällen i Yosemite när vi alla satt på terassen på vårt Airbnb-hyrda hus och min bror och Niki grillade medan vi andra satt i fåtöljer i kvällssolen med iskallt amerikanskt sauvignon blanc i glasen och pratade. Kanske en av de finaste stunderna det här året.Vem saknade du?
Oftast familj och vänner som bor på andra sidan pölen.

De bästa nya människorna du träffade?
Mina poddgäster. Så himla roligt att alla ställde upp och gav så mycket av sig själva. Tack!

Mest stolt över?
Podden och bloggen. Sedan jag bytte till egen domän på bloggen och satsade på att uppdatera oftare och vara ett ärligare jag har den faktiskt växt ganska ordentligt. Podden eftersom det är lika skrämmande varje gång jag går in i studion (angstar alltid i bilen utanför innan) men att jag gör det ändå och att det brukar bli bra. Sen är det kul att så många har lyssnat på den.

Högsta önskan just nu?
En ny utmaning i jobbväg så att jag kan fortsätta med mitt liv.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Tror att jag kommer att vara lite försiktigare vad jag gör och säger. Går ju sådär med tanke på det här inlägget. Hehe. Nej men jag tänker framförallt vara lite mer disciplinerad nästa år och inte låta saker påverka mig på samma sätt. En starkare borg helt enkelt.

Ja, de var det. Det här året var kanske lite upp och ner för min del. Blev faktiskt lite ledsen när jag skrev den här listan. Lite smågråtig. Kanske det är så ibland. Man kan ju inte ha ett pang-år, varje år. Hur skulle det se ut? Alla skulle hata en.

Jag och Niki har som nyårslöfte och målbild att vi nästa nyår skrattar åt allt det som var skit det här året. Att vi skålar i champagne och säger ”Kommer du ihåg hur sorgliga vi var då?” och hur vi nickar mot varandra och säger att ”Ja, gud så sjukt!”.

Vi tror på det. Va?

 

 

 

 

2 Comments

  • Fanster

    Blev ju nästan själv lite gråtig av det här inlägget haha! Så fint o bra skrivet. Saknar dig o Milla som aldrig ser längre?? Team SE reunion snart eller? KRAM!

    • Lina

      Du är fin du Fanster! Klart vi ska. Vi måste ta en ordentlig kväll ihop allihopa nu när Linnsen är tillbaka i landet. Drömmigt ju! Får lura Sandis och Pio tillbaka till Finlandia också. Ett måste att ses! KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *