Bröllop

Vigseleriet

Idag har jag varit Lina-med-ett-efternamn-jag-kan-uttala i exakt två veckor och tänker att vi firar det med att berätta om vår vigsel. Vi valde att gifta oss på min familjs landeställe i Ingå eftersom vi båda älskar den platsen. Ingå ser jag lite som min ”hemby” och Niki och jag har både bott där i en period och även haft vår första riktiga date där. Vår gamla stenbrygga blev den självklara platsen för vår vigsel och jag var så tacksam över att det inte regnade (herregud vilken dramatisk vädervecka det var). Vi hade 26 gäster vilket var perfekt antal för att kunna ha festen liten och intim på landet.

Min morgon började med att min före detta kollega Anne från Parad media kom ut till Ingå och sminkade och gjorde mitt hår.  Därefter åkte jag och mina vänner från Sverige Fanny och Hanna till byn och plockade upp brudbuketten. Känslan av att vandra runt i byn med mjukisbyxor, linne, gummistövlar med brudslöja och fullt smink kändes så absurd. Herregud, jag ska gifta mig idag! Vilken jäkla känsla! Tillbaka i huset gjorde vi flickor i ordning oss och drack champagne och smådansade. Jag var konstigt nog inte alls stressad utan mer glad och pirrig. Niki och Riki gjorde sig i ordning i rummet bredvid och våra vänner var noga med att vi inte skulle se varandra. Kommer ihåg att Sabbe lite stressat föste in mig i garderoben när Niki behövde hämta något i mitt rum. Gulligt det där ändå.

14:00 promenerade Niki och hans bestman Riki ner från det stora huset till den gamla stenbryggan där våra gäster väntade. Jag stod på balkongen och kikade när de båda gick. Ensam kvar på rummet gick jag ner till den gamla glasverandan och väntade spänt. Så hörde jag de första tonerna av Ida Redigs version av Everywhere och jag klev ut på terassen. Jag var så glad, uppspelt och lite nervös när jag började min lilla vandring neråt. Tror champagnen jag och flickorna drack innan hjälpte mig att slappna av lite. När jag kommit ner från trappan till huset fick Milla syn på mig från bryggan och kutade upp för att möta mig. Alltså Milla var sån show hela hon under vigseln. Mötte oss båda, satt helt av sig själv bredvid oss hela vigseln och följde oss även därifrån. Vår fina hund!

Väl nere vid bryggan mötte jag Niki som grät så mycket att jag också började gråta. Han var så fin, så snygg och så vacker att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Ni vet när hela kroppen bara skriker KÄÄÄÄRLEEEK så att man bara bubblar. Wow! Det här är vår dag! Sen började vigseln och vår förrättare Eva från Raseborgs magistrat höll ceremonin lite längre än vad en vanlig borgerlig vigsel är. Hon läste en dikt vi skrivit (mestadels jag om vi nu ska vara ärliga) och därefter läste min syster Johanna en ”dikt”, eller ja ett citat av Optimus Prime från Nikis favortfilm Transformers. Hon läste ”There are mysteries to the universe we were never meant to solve. But who we are and why we are here are not among them. Those answers we carry inside”. 

Avslutningsvis frågade Eva de klassiska frågorna och vi svarade båda klingande JA! Sen tog vi en high five på den och vår första kyss som äkta makar. Därefter gick vi tillbaka upp till stora huset till tonerna av Beach Boys Kokomo.

Jag märker hur svårt det är för mig att beskriva den här stunden för er på ett bra sätt. Det var en otroligt intim och rolig ceremoni där många fällde tårar och skrattade. För mig var det så magiskt att få uppleva den här stunden på den bästa platsen på jorden jag vet. Att få se hur Milla stolt ställde upp som någon form av tärna till mig, hur hon satt emellan oss hela vigseln och gjorde väldigt tydligt att vi är hennes husse och matte och hon ska vara med i allt det här konstiga som nu pågår här. Att våra gäster så genuint uppskattade att vara med, hur glada de var och hur roligt vi hade. Jag är så tacksam till livet för att allt blev så bra. För att vigseln blev så mycket vi och för att alla var där med oss i den stunden.

 Efter vigseln tog vi en hel del porträttbilder. Sen blev det fest, men det tar vi sen <3

Bilderna är tagna av den bästa Emilia Nyberg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *