Random

Att bli av med jobbet

Ni som hängt här ett tag vet att kanske den här bloggens nisch är berättelser från vardagen i kombination med ärlighet. Ärligheten kommer oavsett om jag vill det eller inte. Tänk att mitt inlägg om missfall än idag är något som kvinnor dagligen klickar in sig på. Att så många mailat, ringt, skickat dm genom åren om den biten har gjort att inlägget känts värt det, så här i efterhand.


Så till nästa ärliga bit. För 1,5 vecka sedan blev jag uppsagd. Från mitt drömjobb. Yepp, det sög. Jag startade Podimo i Finland och lämnade för att hoppa på ett annat fantastiskt poddprojekt. Det var ljuvligt så länge det varade.

Jag grät, min chef grät. Ingen av oss ville det här. Men världsekonomin i världen gjorde helt enkelt att mitt jobb försvann. Det är sorgligt, jobbigt och läskigt att bli uppsagd. Vad händer nu?

Men vet ni. Jag är okej. Jag gjorde ett bra jobb, jag gjorde allt jag kunde. It is what it is.

Nu har jag tid att ta tag i projekt jag inte tidigare hunnit med. Så som den här bloggen. Jag kan fixa saker i vårt hem, hämta barnen tidigare, springa flera mil, söka jobb, laga mat, läsa böcker och verkligen optimera allt annat som inte hunnits med.

Jag är duktig på mycket. Jag kan försäljning, marknadsföring, digitala strategier, performance marketing, PR, events, content, relationer, dessutom är jag är kreativ. Vad jag inte kan är finska. Men det skiter vi i. Jag är driftig, orädd, kul och fantastisk på problemlösning (ser möjligheter). Så. Det blir bra. Som alltid.


Hur som. Tack för att du är här. Tack för att du läser den här lilla bloggen. Vi är ett team ändå.Med det sagt, nu när jag har tiden. Vad vill du se mer av här?

6 Comments

 • Maria

  Surt när lågkonjunkturen drabbar ens nära eller en själv. Men som du säger, inget som går ändra på nu, utan får framtiden utvisa.

  Har själv bott utomlands i många år så älskar att läsa vardags observationer om andra kulturer. Är finnarna lika knasig som holländarna och äter strössel mackorna? Äter de ens mackor? Hur funkar det med a-kassa? Är de lika fåordiga och gråa som man ofta säger i Sverige? Och vad är grejen med dessa spannmålslager de har i fall ryssen kommer? Ja du hör hur mycket jag vill veta om Finnland 🙂

  Gillar annars dina inredningstips. Är enkla saker som inte känns som du försöker sälja en massa produkter.

  • Lina

   Hej fellow-utlandssvensk! Fint att va i gott sällskap.

   Strössel på mackorna? Gud så konstigt. Å andra sidan hade alla mina danska kollegor chokladflarn som pålägg och tyckte att det var jättekonstigt att jag inte åt sötsaker till frukost. Där är jag kanske mer finsk. Här ska det vara rågbröd och jäkligt osöta saker. Fåordig är man absolut här, men väldigt lojal om man kommer innanför huden.

   Men jag ska absolut skriva mer om det här, och inredning. Säljer saker gör jag hemskt sällan här, men det är inte pengar som motiverar mig med bloggen. Dem kostar mer än den ger i den typen av valuta. Men så blir det ibland.

   Tusen tack för en fin kommentar. Den gjorde mig genuint glad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *