Random

Loppisfynd, ärvda glas, våfflor och vardagsmat

Det är måndag. En ny vecka med lite nya omständigheter för min del. Men en sak i taget som jag sa till en av mina bästa vänner häromdagen. Det gäller att vara snäll mot sig själv och fokusera på allt positivt och kul istället för att gräva ner sig.

En nyhet som gjorde mig väldigt glad idag var att Nikis mamma Gaby berättade att hon kommer att komma hem tidigare från sitt liv på franska rivieran. Redan till helgen. Ser otroligt mycket fram emot att få tillbaka henne i våra liv. Förstår hundra procent att man vill fly den finska vintern, men ett sant vårtecken är att hon kommer tillbaka. Gaby – lite som snusmumriken. Fast snygg då.

På tal om snygga släktingar så var min svägerska Hanna med familj över och hälsade på igår. Väldigt peppande och härlig som alltid. Det är också något bra att vara gift med någon som har systrar (två dessutom). Känns som att män som har systrar har en helt annan form av förståelse och lugn. Helt enkelt bättre pojkvänner. Tycker lite synd om mina egna pojkar när jag tänker på den saken. Vem ska lära dom allt som systrar lär?

Vi lagade våfflor, dubbelsats med smet och allt gick åt. Niki serverade även kaffe och rosé. Överlag en väldigt perfekt söndag. Förutom den där biten när båda barnen föll ner i en djup vattenpöl i ekorrparken några timmar före och blev blöta från topp till tå. SÅNT.

Var även en sväng till K-rauta för att komma på hur jag ska behandla mina 60 kronors loppisfynd från Värnamo.

Två stycken för 120 kronor är väl ändå en extremt hal deal?

Funderar på att måla dom båda gröna, byta ut beslag, möjligtvis även benen. Kanske behåller skivorna i trä men slipar och oljar in dom. Jag ska fundera lite. Det får bli ett av den här veckans projekt. Vad tycker ni?

Fick även med mig ärvda gamla glas från mina föräldrar. Gröna vinglas från min pappas morfar Sigge med gravering FÅA, Finska Ångfartygs Aktiebolag. En föregångare till dagens Silja Line. Sigge var precis som min pappa utbildad sjökapten, om än hamnchef under de senare åren. Nu bor glasen i vårt vitrinskåp och jag ska se till att alla sju överlever även till nästa generation. Handdisk!

Ljuset idag fick mig att må bra. Så bra. Förutom att alla fönster måste putsas inom en snar framtid. När ljuset återkommer då syns allt.

Kvällens middag bestod av lax i ugn med dillsås och ärtor.

Nu ska jag gå och lägga mig, se ett avsnitt av senaste säsongen av Love is Blind, förfära mig lite och därefter somna före tio. Sova nio glada timmar, göra den inre pensionären extra glad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *