Random

Glimtar från en helg

Vaknade av att telefonen ringde strax före sju imorse. En finsk dam meddelade att min Rådgivningstid för Louie klockan nio i Berghäll var inställd och att jag istället förväntades ta mig till Nordsjö samma tid för en Rådgivning på finska. Louie är tre månader gammal och jag har sedan vecka 37 av min graviditet varit hos sju olika hälsovårdare. Det här var andra försöket att försöka ge bort mig till en finsk rådgivare istället för en svensk. Slutade med att jag gick med på att gå till en annan finsk rådgivare senare i veckan men var så irriterad efter samtalet att jag ringde svenska avdelningen och bad om att få bli flyttad till Kampens Rådgivning. Berghäll som ska föreställa vara den svenska avdelningen i stan har bara två anställda numera. Är dessutom SÅ trött på att varje gång träffa en ny, ibland på engelska och ibland på svenska. Varje gång sitter jag där och berättar samma sak och varje gång får jag en ny tid och hamnar igen hos någon ny. Blir tokig på det här. Är det fler som upplever det här krånglet? Blir så trött, så trött.

Så jag har fortsättningsvis ingen aning om vad min yngsta son väger eller hur lång han är. Det jag vet är att min tre månaders bebis numera har storlek fyra på blöjor, snart storlek fem och använder samma kläder som Bernie hade när han började gå. Hur är det möjligt att min lilla bebis växer så här fort? Han börjar bli tung att bära runt på, särskilt med tanke på hur mycket han hatar bärselen. Tränar ändå lite varje dag i tron på att han ska ge upp, men nä. Kanske han gillar den mera när han får titta framåt om någon månad istället för att stirra in i min hals. Jaja.

I och med att förra helgen var så full av program bestämde vi oss för att inte göra någonting alls den här. Ibland behöver man sådana stunder också. Vi pysslade i trädgården, hängde med våra barn och tog det lugnt.

Allt är så vackert så här års. Vildvinet som växer på husets väggar håller på att skifta från grönt till rött.

På kvällarna åt vi middagar när båda barnen somnat och pratade väldigt mycket båt. Det är vårt nästa mål, att bli med båt. En ganska stor sådan. Hehe. Lagade Lillys lax som är livets bästa laxrätt. Recept hittar ni här.

På lördagen gick vi även en sväng i butiker. Louie behövde lite fler kläder. Allt som L ärvt från Bernie i storlek 74 var sommarkläder. Kortärmade bodys och gulliga shorts. Så lite påfyllning i hans garderob som passar hösten bättre. Några av Björnens sommarrplagg får komma med till Italien nästa vecka. Vem vet, kanske vädret är på topp?

Niki och Björnen åkte även till Biltema för att köpa balanscykel och hjälm. Tillbaka kom dom med en rosa trehjuling som Björnen totalt kärat ner sig i. Det var bara att ta med den hem. Sen var det var vi gjorde. Gled runt på ön på Björnens nya vrålåk. Otroligt nöjd pojke det där. Tycker överlag att han är inne i en fantastisk rolig ålder just nu. Förstår vad man säger, pratar tillbaka och är väldigt glad. Tyckte 18 månaders var den kämpigaste åldern hittills, nu känns det som vi kommit ut på andra sidan om den. Men så fyller han ju två år snart. Ska ha kombinationsparty här hemma tänkte vi. Två-årskalas för Björnen och namnparty för Louie. Ingen av dom förstår ju ändå konceptet av party så tror inte någon av dom tar illa upp av att dela party. Tänkte mer barnkalas på dagen och så får alla som vill hänga kvar på kvällen och dricka vin. Hejdå restriktioner.

På söndagen var vi ute och åkte lite båt. En sån som vi ska ha. Hela familjen älskade sitt liv. Björnen var eld och lågor, Louie sov gott i akterhytten till ljudet av en dieselmotor och Niki och jag njöt av att få vara på havet utan att frysa. Båtlivet, snart är det vi.

2 Comments

  • Johanna

    Fiiint ni har det! Så vackra färger! Och härligt att Björnen har hittat sin drömcykel! Båt låter härligt! Ser fram emot att få åka med er då, nästa sommar! Pussa älsklingspojkarna från deras just nu danska moster <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *