Helg,  Helsingfors

Albina och Gumbostrand

Nej men februari är här. Mitt livs första februari som arbetande mamma. Såklart började denna månad med vab. Eller okej, jag har lite dålig koll på vad som egentligen gäller för VAB i Finland när man arbetar på ett företag utan kollektivavtal? Vet inte om jag förstått det det hela rätt, men tror att man får ta högst fyra dagar för en sjukdomsperiod? Oklart om det här gäller per förälder eller hur dom riktigt tänkt här? Vad gör man då om sjukdomen är mer än fyra dagar? Well, jag och Niki var båda hemma idag och Vobbade =vård plus jobb. Vi får se hur det här går. Till dagis skickar vi i alla fall inte en snorig och hostig liten pojke. Såklart.

 

Jahaja. Så helgen då.I fredags var B ännu frisk och befann sig på dagis medan jag jobbade hemifrån. Bernie hade vandrat iväg med två köksstolar så vid bordet stod bara fyra kvar. Funderar mycket på den här delen av huset. Ska vi slänga upp en köksö här eller inte? I såfall, Alternativ ett: Fristående ö i mitten. Alternativ två: Köksö fast i väggen mellan dom två fönstren? Flyttar såklart matbordet mer hitåt. Plus att jag vill ha en matta under bordet, men det känns som en korkad grej med barn? Kan man ha matta med barn? Eller måste man vänta tills dom äter lite mer civiliserat? Vid 17:30 var det dags för dejtnight med Ylva! Bara hon och jag på Albina i Vallgård. Vi åt hela menyn och Y fick dricka vin och jag alkoholfri skumpa. Allting var verkligen supergott. Tryffelrisotto liksom. Det tackar man inte nej till. Fun fact: Ägaren till restaurangen (aka kändiskock) är samma nisse som renoverat och bott i vårt hus. Vi köpte inte huset av honom utan det bodde en familj en kort period emellan. Nu vet ni det. Efter middagen spelade vi Yatzy på Toveri till stängning (23:00). Sen körde jag hem.
Så blev det lördag och det här panggänget (Sonja, Fanny, Linn, Sandis, Pio) åkte ut till Konst och Form i Gumbostrand för lördagsbrunch och konst. Vi hade inte setts sedan kräftisen i Ingå så det var så HIMLA kul att äntligen ses. Sonja jobbar dessutom på K&F och ansvarar för marknadsföringen så det var extra roligt att äntligen få se hennes arbetsplats. Vi åt en ordentlig brunch. Rekommenderar starkt. Sen pratade i kapp några timmar. Så som man behöver göra när man inte setts på längeSen kollade vi såklart på konst. Kulturproducenten i mig mådde bra. Avslutade med att shoppa lite i butiken. En grön ullfilt följde med mig hem och flyttade in i vårt ena vardagsrum. Älskade Gumbo. Ni måste åka hit.

Sen blev det söndag och Lilla B började snora massor. Så vi tog det lugnt och höll oss hemma. Det är väl så när man är liten och börjar dagis att det ingår att få lite bobor in i systemet. Han tog även ett rona-test som vi väntar svar på. Tills dess blir det inga mer utflykter för vår del. (Update: han var negativ, yey) 

Det var det hela!

5 Comments

  • Ellen

    Absolut kan man ha matta! Visst har ni väl ”kolon” från Ikea? Den skyddar jättebra. Sen köpte jag egentligen av misstag en matrumsmatta som är gjord för terrasser, också helt huippu för den är mycket lättare att torka av och hålla ren än en vanlig yllematta eller dylikt.

  • Sofia W

    Finns golvskydd av genomskinlig plast till typ kontorsstolar på Ikea, en sådan ovanpå mattan bara så kan barnen sitta där och klotta bäst dom vill! Lätt att torka av och bra storlek att ha under matstolen. Vi har använt såna också utan matta för att skydda golvet 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *