Tips

Hört och sett

Jahaja. Ska vi ta en titt på min mediala konsumtion den senaste tiden. Det har ju blivit en del av den varan.

BOK: Den trogne läsaren av Max Seeck (reklamlänk)
Läste (okej lyssnade på Bookbeat, men ändå) en thriller av en finsk författare översatt till svenska. En New York time bestseller som utspelar sig i Helsingfors och handlar om en finsk bästsäljande författare vars fru mördas. Mordet har helt tydligt inspirerats av författarens egna böcker och kommissarien Jessica Niemi har lite att bita i. På tal om Jessika så är hon även en intressant karaktär, en polis som låtsas bo i en etta i Tölö samtidigt som hon egentligen bor i 300 kvadrataren bredvid.

Hur som. Själva boken som till stora delar utspelar sig på ön Brändö här bredvid var spännande från början till slut. Det händer väldigt mycket hela tiden och sånt gillar man ju i den här genren. Det enda jag kanske inte riktigt gillar här är slutet, själva förklaringen till allt. Tycker det var lite luddigt? Men hur som helst var det superkul att läsa något spännande som utspelar sig i Helsingfors. Mer sånt!
Ger boken 3/5.

 

 

 


Film: The Dig (Netflix)

Här har vi en sån där mysig film men spännande inslag som är perfekt att se en söndagkväll. Baserad på en verklig historia. Här möter vi utgrävaren Basil Brown (Ralph Fiennes) och markägaren Edith Pretty (Carey Mulligan) i slutet av 30-talet i England som har ett gäng kullar på sin mark hon vill gräva ut. En sann arkeologisk berättelse med spännande inslag, historiska händelser och personerna bakom. Tyckte att filmen var en mysare och blev själv sugen på att besöka British museum för att kolla in den uppgrävda skatten.
Ger den 3,5/5.

 

 

 

 

Serie: Lupin (Netflix)
En fransk serie med samma huvudrollsinnehavare som i min favoritfilm Intouchables, nämligen Omar Sy. Här möter vi en mästertjuv som blivit ordentligt inspirerad av den klassiska bokserietjuven Arsène Lupin (Bok från 1907). Huvudrollen i den här Netflix-serien brottas med händelser från barndomen och hans fars tragiska död. Något han vill hämnas och gör det med finess. Serien börjar med en stöld från självaste Louvren. En intressant grej här är att det känns som att Omar spelar nästan exakt samma typ av karaktär som i Intouchables. Han har bara fått en ny identitet.

Serien i sig flyter på och är både spännande och underhållande. Men så har vi slutet, ett slut som varken jag eller Niki förstod hände ens. Vi blev bara väldigt väldigt förvånade över att det inte fanns några fler avsnitt. En taskig cliffhanger som jag HATAR när serier gör. En säsong ska vara en säsong och ha någon form av vettigt avslut. Inte ”vänta två år så får du veta hur det går”. Gillar inte. Många treor idag men hej, allt kan ju inte  vara varken superduper eller asdåligt.
3/5.

 

3 Comments

    • Lina

      Haha, skönt att jag inte är den enda som kände så. Var tvungen att ladda ner boken som text också bara för att LÄSA om slutet och se om jag förstått det hela rätt. Otroligt luddigt. Men ja, annars bra!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *