Landet

Cray cray cray

Helgen är över (för några dagar sedan) och jag har äntligen fått tummen ur för att få till det här inlägget. Tänka sig sån tid det kan ta. Lördagen började med vår gudson och hans tvillingsysters namnfest på ett coolt kontor i Kampen. Det serverades vilt med sallader och champagne (jag som skulle köra bil fick hålla mig till vilt och sallader). Tog faktiskt inte en enda bild på det här fina evenemanget. Men det blir så när man är på fest med sitt barn som klättrar på ALLT (inklusive andra barn) att man hinner inte så mycket annat än att förebygga kaos. Plus att det fanns en riktig fotograf där och då vill man inte vara den andra kvinnan med enorm kamera. Överlag undviker jag att vara kvinnan med enorm kamera under sammankomster där jag inte känner alla. Ibland skulle det vara trevligt att han en mindre kamera som man kan lite diskret ta fram utan att se ut som en papparazzi. Mobilbilder i all ära men vi Iphoneägare vet att när man får telefonen tänker man wow och ett år senare ser alla bilder ut som smuts. Kan inte bara vara jag som känner så?

Hur som helst. Nog snackat. Efter min en timmes långa visit på den fina namnfesten hoppade jag in i bilen, tog en supersnabb sväng till matbutiken vid Bulevarden och plockade därefter upp Fanny, Sandis och Linn och körde ut mot Ingå. På vägen stannade vi i Kyrkslätt och plockade upp kvällens små djur. Det ösregnade ute och vårt besök på gårdsbutiken vid Estbyvägen gick väldigt fort. På plats i Ingå anlände även Soni med egen bil. Vi korkade upp skumpa och hängde i köket medan jag förberedde kvällens huvudrätt och efterrätt. Soni fick äran att förfrysa sina händer (iskallt vatten) och plocka upp kräftorna på fatet. Sen tog vi en gruppbild med självutlösaren. Och slog oss ner för förrätten. Kräftor!Dessa godingar med så mjuka skal att kniven var helt onödig kom från Viltgården. Kanske landets bästa kräftor?Utanför fönstren var det full storm och regnet öste ner. Hur mysigt är det inte att sitta i ett varmt hus med rusk utanför? Glömde snapsen men kom på den precis innan vi skulle börja äta (pappa vi stal en snaps av dig). Min första kräfta för kvällenSen åt vi kräftor i några timmar. Efter det serverade jag en kantarellpasta till huvudrätt (tack mamma för att du plockade) och blåbärspaj till efterrätt (tack igen mamma för att du plockade). Gick även i bastun och havet mellan rätterna. Mys. Sen var vi uppe väldigt sent och dansade. Ändå kul att man kan ha full fest med endast fem pers. Bra crowd helt enkelt. Morgonen efter mådde jag sådär. Ärligt talat. Var så glad att Bernie var hemma med sin pappa i stan så att man fick sova ordentligt. Puh. När alla vaknat åt vi frukost och sen gick vi ut i skogen. Och plockade massa svamp. Jag plockade i och för sig inte så mycket. Gick mest runt och pekade på marken och sa HÄR. När vi rensat svampen, städat upp inomhus lämnade vi huset. Åkte via solrosorna vid 51:an och plockade några som ännu inte vissnat.

En otroligt bra helg. Tack ni som var med. Ni är bäst.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *