Landet

Två Ingåkvällar

Nej men titta. Igår var det måndag kväll och vi var bjudna på avskedsmiddag för min syster hem till min faster. Här kom mina föräldrar vandrande genom djungeln med vin och paj i händerna. Tänk att mina föräldrar varit gifta i 40 år. Lite coolt ändå va? Goalz som kidsen säger. Jag kom också ut ur djungeln som om jag vore med i Expedition Robinson. Jag har förresten bestämt mig för att sluta färga mitt hår och gå all in natural. Här ser man ändå ganska tydligt min fem centimeters utväxt med min egna färg. Får se hur lång tid det tar innan allt det färgade är borta? År? Nu ser det ändå helt ok ut med utväxten, kanske det ser värre ut om några månader? Har någon här slutat färga håret? Behöver man dra in något trick för att det ska bli bra eller är det bara att köra på? Min frisör sa att hon kanske borde måla lite i det färgade håret senare i år för att det ska passa in bättre med det ofärgade. Låter ändå vettigt. Hur som. Väl hos min faster bjöds det på skumpa. Ja, till alla då som gillar skumpa. Min fasters man CJ tycker att skumpa är surt så han fick coca cola istället. Lilla B fick somna för natten i sin vagn utomhus. Täckte in honom i ett myggnät så att myggdjävlarna inte kunde äta upp honom. Sen gick vi till verandan på baksidan av huset för att äta middag. På den här verandan stod jag nervös för snart två år sedan iklädd brudklänning och väntade på att få vandra ner till tonerna av min och Nikis sång och möta Niki vid vår vigselceremoni på bryggan. Finaste verandan i världen. Men nog om vårt bröllop 2018 och mer om gårdagens paj. Västerbottenpaj med kantareller. Förstår ni hur bra kombo det här är? Gosh. Till det serverades det även en matig och god räksallad. Sen mös vi här ihop och skålade för Johanna och hennes Ingåsommar. Familj är fint. <3

 


Ny kväll och Niki kom ut till Ingå. Jag och mamma plockade upp honom i stan efter att vi besökt femkantens rådgivning med lilla B (han var 71 cm lång och vägde 8,3 kg). Kul att vi alla var samlade för Johannas sista kväll i Finlandet. Imorgon flyger hon tillbaka till Oslo. I och för sig känns Norge inte så långt borta och därför känns inte avskedet heller så farligt. Tidigare bodde hon ändå i USA i sådär sex år och då var avståndet liiiiiite längre.
Men så som vi alltid gör när Niki kommer hit. Vi grillar. Massor. Såg nästan ut som om vi skulle utfodra ett helt kompani. Vi gjorde bland annat mina fetaostbiffar Efter middagen utropade min pappa att det minsann var fint ljus ute. Sekunden senare stod vi alla där med våra kameror så som vi gör i den här familjen. Fotointresset är på topp. Men va fan, (ursäkta svordomen) hur fint är inte det här då? PILVI som Duolingo förhörde mig om häromdagen. Klart jag vet att pilvi är moln. Här är min fina mamma som var snäll och följde med mig och Björnen till stan och Rådgivningen tidigare idag. Väldigt bra med en fantastisk mormor som sjunger massa sånger för en lite missnöjd Björn i baksätet. Guld. Min pappa, mamma och en suddig storasyster.  Sen tog jag ett kvällsdopp såklart. Som man gör när sommarens tredje månad är här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *