Random

En riktigt bra bok?

Det är augusti och min bokapp behöver inspiration inför en hel vecka (kanske mer) i Korpo skärgård. Jag vill lyssna på riktigt bra böcker. Så jag tänkte be er, kära läsare om tips. Vilken är den absolut bästa bok du någonsin läst? Vilka böcker har fått dig att må bra eller dåligt? Vilka böcker har gett dig en upplevelse? Vilken bok har fastnat i ditt minne? Jag vill så gärna läsa era favoriter. Snälla ni. Jag ber er som läser den här lilla bloggen, berätta vad som verkligen fått er att känna WOW.

 

Dela med dig av ditt bästa boktips!

20 Comments

 • Steph

  Så svår fråga. Hur välja en bland de tusentals man läst? Minns att ”Studier i katastroffysik” var en bok jag tyckte jättemycket om första gången jag läste den. Så också ”Is”. Så också de flesta böckerna av Merete Mazzarella och Märta Tikkanen. Jutta Zilliacus ”Balansgång” läste jag nyligen och tyckte om. Det pyr av äkta 70-talsfeminisim i deras böcker och det är så häftigt. Ah, så svårt när jag inte vet vad du tycker om för böcker riktigt. Maria Langs deckare är också jättesköna. Finns så mycket att läsa, men så litet tid.

  • Lina

   Gud vad det slog mig när jag läste din kommentar att jag knappt läst någon av dessa finlandssvenska ikoner till författare. Då har jag hängt med samtliga damer regelbundet under alla de tre åren jag jobbade med morgon-TV. Dåligt av mig. Ska ändras på! Tusen tack för tipsen.

 • Smul

  Liza Marklunds Pärlfarmen var RIKTIGT jäkla bra!
  Sedan älskar jag Melissa Bank – Drömstället, läst den tre gånger på 10 år kanske 😀

  • Mamma

   Is av Ulla-Lena Lundberg, läser jag just nu. Den är verkligen bra, välskriven, fängslande och intressant om livet i efterkrigstiden i ytterskärgården.

 • Pio

  Här kommer mina favvon men det är ganska många självbiografier i listan :))

  1. När andetagen blir till luft – Paul kalanithi
  2. Shoe Dog – Phil Knight
  3. Ett litet liv (Förväntad!)
  4. Bara ett barn – Malin Persson Giolito
  5. Normal People – Sally Rooney
  6. Har jag en dålig dag kanske någon dör – Christian Unge

  • Lina

   Gud, Ett litet liv är förmodligen den bok i världen som tagit längst tid för mig att läsa. Den var så. otroligt.sorglig. Jesus. Puh. Blir ledsen när jag tänker på den. Men, började nu med ditt tips nummer ett. Verkar bra dock inget lyckopiller den heller. Men viktig. Tack för tipsen Pio <3

 • Steffi

  Om du inte hunnit läsa dem ännu ska du spana in Fredrik Backmans böcker, så roliga, mysiga och sorgliga på samma gång

  • Lina

   Åh! Har läst Björnstad +. fortsättningen och ÄLSKADE. Gråter, skrattar och bara levde känsloliv deluxe under dessa. Har försökt med Folk med ångest men fastnade verkligen inte. Håller du med?

  • Lina

   Läste Som Pesten i våras (precis före Corona) och tyckte den var lika bra som alla hennes andra böcker. Har lagt Små stora saker på min lista. Tusen tack Nina!

 • Jenny

  deckare: allt av jo nesbo, mons kallentoft och anna karolina (stöld av babian, SÅ BRA!). feelgood: allt av jojo moyes, lucy dillon och liane moriarty. Peppe (@peppepeppepeppe) hade igår (?) en vad-läser-du-just-nu fråga på insta, kolla där! 🙂

  • Lina

   Tack. Har läst största delen av Nesbo men inga av de två andra deckarförfattarna. Jojo, Lucy och Liane har jag läst allt av. Mycket mys! Ska ge mig på deckarna du rekommenderade. Tack och jag ska absolut kolla Peppes insta 🙂

 • Mamma

  Is av Ulla-Lena Lundberg, läser jag just nu. Den är verkligen bra, välskriven, fängslande och intressant om livet i efterkrigstiden i ytterskärgården.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *