Landet,  Mat

Grillrecept: Fetaostbifferi

Lördag här i Ingå. Pappa och Niki fixade bryggan framför huset tillbaka på plats så här efter vintern. Jag hjälpte till genom att vada ut i crocs med diverse verktyg då och då. Jag är egentligen själv ganska duktig på att bygga saker men just idag tog jag det ganska lugnt och kollade på istället. Sen låg jag i solstolen och tittade på det kungliga bröllopet. Älskar kungliga bröllop lite mer än vad som är normalt. Måste ändå upprätthålla bilden av mig själv om hobbyrojalist.

Mot kvällen lagade jag fetaostbiffar, klyftor av nypotatis med tsatsiki och sallad till. Niki var gullig och grillade det hela. Så gott. 

Receptet:

Biffen:
800 g nötfärs
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
Typ 1 kruka hackad färsk persilja
200 g fetaost

Potatisbiten:
1 kg nypotatis
Rosmarin

Tsatsiki:
½ gurka
salt
2 dl turkisk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar

Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med vitlök och peppar. Ställ kallt. Skär nypotatisen i klyftor, pensla med olja strimla över flingsalt och rosmarin och in i ugnen (225 grader). Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och persilja till en jämn smet. Smula osten och blanda in den ordentligt med färsen. Forma biffar och grilla dem alternativt stek dem i smör (när potatisen börjar bli klar). När allt är klart serverar du kalaset med en god sallad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.