Landet,  Personligt

Kapitalisera på konsteriet


Hej från Ingå. Kom hit för att lite fixa upp huset lite tills att min pappa anländer imorgon. Inte för att det egentligen är särskilt smutsigt här, men visst är det mysigare att komma hit när golven är nytvättade och huset är varmare än bara grundvärmen.

Hängde som sagt på Arcada en stund tidigare idag. Diskuterade ”Kulturproducentskapets framtid” tillsammans med nuvarande studeranden och andra alumner. Insåg ganska snabbt när jag var där att jag har ett lite annat tankesätt än de flesta andra. Är till att börja med inte alls överens om det faktum att det enbart är problematiskt att tjäna pengar på konst. Framförallt pengabiten överlag är något jag tror att jag skiljer mig ganska långt ifrån många på det klassiska kulturfältet. Men så har det egentligen varit för mig hela tiden, även under hela min studietid. Blev känd som mainstreamkulturens största försvarare under min skolgång. Höll brandtal om att populär kultur inte behöver vara dålig kultur. Varför är det så fel med kultur som säljer? Fattade aldrig varför det var så syndigt med att vara uppriktig med att man ville tjäna pengar. Men ja, så jobbar jag heller inte för det fria kulturfältet. Jag jobbar inte med kultur överhuvudet taget längre. Ganska långt ifrån.

Är ändå glad att jag gick den vägen med min utbildning. Jag lärde mig att tänka, ifrågasätta, dra projekt och tänka kreativt. Som kulturproducent är man inte låst i någonting. Du kan egentligen göra lite vad som helst. Som Alexander Bard sa (även om han på senare tid sagt massa dumheter) ”Ska man utbilda sig idag ska man göra något mellan konst och tech, då kan man lyckas”.

Vad som sen då innebär att ”lyckas” enligt Bard.

Om ni bor i stan och behöver en ny liten ekonomisk söt bil som man ändå får plats med massor i så rekommenderar jag en Daiju i20. Bästa bilen!

Hade med mig nytvättade lakan ut. Hade dock kört dom i tumlaren så de var lite åt det skrynkligare hållet.

Funderar på ny hylla till böckerna i vårt sovrum. Överväger en mörkblå Eket från Ikea.

 

Här var Milla sur för att klockan var tio i sex och jag hade sagt till henne på skarpen att hon måste vänta de sista tio minuterna innan hon får middag. Jäkligt orättvist tyckte hon. Rules are rules tyckte jag.

Kvällens middag: Qinoasallad med pesto, majs och buffalomozzarella. Enkelt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.