Random

Tisdagsfunderingareriet

Godmorgon! Tänk för att exakt ett år sedan åkte jag till Monterey, Carmel och Big Sur i en gul bubbla tillsammans med min syster och levde livet. Den där känslan att swisha ner längst med den Kaliforniska kusten är något jag mer än gärna pysslat med idag. Men ja, istället ska jag till min förra skola en svängom och prata vidareutveckling av min utbildning och senare idag ut till Ingå. Ska pyssla lite där, torka golven, få det varmt och mysigt till att min pappa kommer dit.

Andra saker som jag funderar på idag:

 • Eftersom ALLA spårvagnschaufförer vinkar till varandra VARJE gång de möts måste de hälsa extrema mängder per dag? Tröttnar de aldrig på vevandet? Vad händer om en tröttnar? Blir en då känd som den sura, otrevliga kollegan?
 • Tv-serien Bonusfamiljen på SVT (ser den via svtplay med f-scures vpn) är nog himla bra, men mår man inte lite dåligt efteråt? Som om man sitter kvar där med en lite besk eftersmak på livet? Karaktärerna bara suger ur en glädjen. Ja, inte riktigt lika illa som alla i serien ”30 grader i februari”, men kanske något åt det hållet?
 • Det bästa budgetrödvinet heter Piedemonte Reserva 2012, kommer från Spanien och kostar 9,88€. Tänk på det nästa gång ni virrar runt på Alko.
 • Hur gör folk med sina växter? Måste man plantera om dem varje år? Eller bara om krukan blivit för liten?

Jag, idag för ett år sedan. Tröstar mig med att jag snart är tillbaka på samma mark (Big Sur på bilden) men den här gången med hela min familj. Wiwiwi!

4 Comments

 • Frimanska

  Tack för tipset om vinet! Kommer till pass den här veckan.
  Jag fick för mig att gå en trädgårdskurs, eftersom jag inte visste vad tusan man ska göra med en. Förutom att klippa gräs då. Då diskuterade vi även krukväxter. Det är bra att plantera om dem, för då får växten ny näring av den nya myllan.
  Ett till tips till dem som har trädgård och en mossig gräsmatta. Kalka den nu, för då fördelas kaklet bättre när snön smälter.
  Tack för en trevlig blogg 🙂

  • Lina

   Tusen tack för infon och tack för att du hänger här :). Får helt enkelt stanna till vid Plantagen någon dag och köpa på mig jord och större innerkrukor. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *