Random

I väntan på våren

Hej kära ni som hänger med. Valborg närmar sig och jag vet inte riktigt vad som egentligen hände med april? Men det blir så ibland, en lite kallare vår och dagar som går. Jag och mina Lindex-jeans som ni märker används konstant mår i allafall bra. Vi hade väl en släng av Noro-virus förra veckan (inte jeansen) men vilken familj har inte haft det senaste veckorna?

Men innan Noro så föll jag för lockelsen att testa det mycket hypade brandet Switch-nails. Naglar som liksom klistras på din egna nagel, som håller, går att återanvända, inte skadar dina egna naglar och som ska se ut och kännas som gelnaglar. Jag slutade göra gelnaglar på salong efter att jag läste en artikel om UV-lampan som härdar naglarna möjligtvis inte är så bra för hudens DNA. Kände att fina naglar inte är värt risken. Dessutom höll sällan gelenaglar på mig mer än några dagar.

Jag gillar och möjligtvis behöver ha fixade naglar. Inte för det estetiska utan för att jag är en person som torterar mina naglar och nagelband när jag stressar. Har jag fixade naglar låter jag märkligt nog mina händer vara ifred, men med ofixade så blöder oftast mina tummar. Jag vet, det låter ju ofräscht och det är det ju. Jag gör det utan att jag tänker på det, och med fixade naglar låter jag händerna vara ifred. Allt läker.

Hade på dom i en vecka innan jag tog av dom. Så här efter en veckas användning tycker jag:

Superlätta att sätta på och av, satt som berget på, kändes helt som gelenaglar och jag har inte torterat mina nagelband alls. Så all in all tyckte jag att det var ett lyckat koncept. Ska sätta tillbaka dom när jag är klar med ett trädgårdsprojekt.

Långfingret blev kanske lite snett, men det märker man bara om man som på bilden verkligen tittar noga. Jag köpte en kort nude modell som jag dessutom klippte och slipade ner. Jag gillar inte långa naglar och hatar om naglarna ”känns”. Funkade bra för mig, och skulle gärna köpa en till modell och kanske fler gluetabs (det man sätter fast nageln med) Obs, noll spons.

Hur som. En kväll var jag i Kronohagen på tjejkväll. Drack skumpa, woltade pizzor och pratade livet x antal timmar. Gud vad kvällar som dessa ger energi.

Har även varit på landet. Mina föräldrar kom dit från Sverige så B&L fick lite tid med Mormor och Morfar.

Och Allyhunden. Mycket söt och snäll liten tollartjej. Verkligen ingen tuffing.

Hade kanske inte det roligaste vädret under vår Ingåvistelse. Tur att vi har ett varmt hus.

Med trappor som man kan leka är brandstationer.

Tillbaka hem till stan igen. Bernie stannade kvar en extra natt med Mormor och Morfar och vi hade bara ett barn hemma för ett dygn. Så märkligt det där, vad som händer när man separerar på våra barn. Med 1 år och 7 månaders ålderskillnad gör dom, härjar och lever tillsammans hela tiden. När man ändrar i dynamiken blir båda helt andra barn.

Förutom att jag åkte på lite Noro så läste vi böcker. Louies rum är väldigt litet men otroligt mysigt. Färg i barnrum är grejen.

Har även rengjort alla mina sneakers. Från att se ut som att kastas i soptunnan till att bli nästan nya. Tvättade med gallsåpa och tandborste och därefter vit svamp. Torkade av fyllde på med vitt skoputs och satte på nya skosnören. Voila.

Man ska ta hand om det man har.

Häromdagen lagade jag en av barnens favoriträtter. Falukorv i ugn. Okej, det här är inte falukorv från Vaggeryds, men efter ett decennium i Finland lovar jag att den där lenkkin ni ser på bilden är det närmaste vi kan komma. Den funkar!

Hackad lök, tomater, ost i skåran och stark senap runt korven. FUNKAR!

Idag har jag loppisfyndat på Röda Korset (bland annat en sprillans ny flytväst till Louie) och därefter ätit lunch med min vän Emma på vårt stammisställe, Marimekkos huvudkontor. Rör du dig i Hertonäs lunchtid rekommenderar jag det här stället alla dagar i veckan. Plus i boken för kul fabriksbutik.

Nu är det torsdag. Niki kom hem från en jobbresa med vin och sparkcyklar. Alla glada.

Jag extra glad kanske, som blev med Hoka Clifton 9 idag. Ser så fram emot att dra på mig de här på tassarna imorgon bitti och dra ut på en lång löprunda.

Nu säger jag godnatt med snödroppar från vår trädgård. Imorgon är våren här. På riktigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *