Random

Tio dagar i Värnamo

I februari förra året packade jag ihop mig och Bernie och tog båten över till Sverige. Väl där jobbade jag därifrån medan mina föräldrar och min moster tog hand om Bernie på dagarna. Ett väldigt lyckat koncept. Så varför inte göra det igen? Den här gången packade jag bilen full och tog med min yngsta son till ”Stora båten”. Det var hans tur, till och med storebrorsan höll med om det. Även om han lyckades förhandla till sig ett nytt pussel under samma konversation. It takes one to know one.


Innan vi åkte hade Louie sin värsta ”nej-sägar-vecka” hittills, så jag hann nästan ångra valet av resesällskap. Men det händer något magiskt när man reser med endast ett barn. När man har två barn, (eller flera) och endast tar iväg ett barn på en tur så bryter man en konstellation och det blir en helt annan grej. För alla. Så nej-sägarn fortsatte att säga nej, men var glad och bara det gör det härligt.

Själva båtresan gick bra. Skippade bollhavet på ditvägen och efter middagen gick vi båda och la oss.


Väl i Sverige kändes det lite som att fuska när man kom till barmark och sol. Okej, det var inte sol hela tiden. Men det var såpass varmt att man kunde ha mellansäsongsoverall och springa utan att halka.

På dagarna tog min mamma och moster med Louie på äventyr. Louie fick uppleva både teater, simhallen och så fick han uppleva mammas förra arbetsplats, brandstationen. Ingen dålig underhållning.

Jag passade på att träffa vänner. Många vinmiddagar med gott snack.

På dagarna använde jag min brors hem som kontor. Muminkoppar och bra uppkoppling. Mycket praktiskt.

Och så fikade jag med kompisar och familjemedlemmar. Här ett stycke semmelkladdkaka. GOTT!

Mina föräldrars tollare Ally som tidigare varit lite skeptisk till mina barn blev väldigt förtjust i Louie.

Och Louie blev av med lockarna och den hemklippta luggen. Han såg plötsligt ut som en liten pojke. Otroligt vad ett frisörbesök kan göra.

Överlag var han himla nöjd och glad.

Fick träna på att cykla. Allt är så mycket lättare när man inte behöver ha 23 lager med kläder.

Och fördelen med att resa med bil är att man kan ta med sig allt. Som vagn och cykel.

Och fynda med sig saker på second hand. De här två nattduksborden kostade tillsammans 120 kronor. Tänker att dom ska få nya handtag och bli gröna.

Våra tio dagar i Sveriges egentliga huvudstad var överlag väldigt lyckade.

Vågade till och med lekrummet på Silja Symphony på hemvägen. Kände mig riktigt modig när han dök in med huvudet i bollhavet. Nu blir det norovirus (magsjuka), tänkte jag. Men hej, så här fem dagar senare verkar vi ha klarat oss.


Väl tillbaka hemma har vi en helt annan situtation med syskonen emellan. Innan vi åkte slogs dom två ganska mycket. Nu efter resan är dom så glada att vara med varandra. Leker tillsammans och är snälla med varandra, och det mina vänner är magin med att ibland separera på syskon. Tips!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *