Random

Längtan

Januari är trots allt min födelsemånad, men herregud vilken tråkig månad det är. Schas! Kan januari inte bara ta slut? Nu vill jag ha vår. Få slippa snöskiten, kylan, halkan, mörkret. Jag vill ha vår. Vill gräva, plantera, vara utomhus med barn endast iklädda vindfleece och mössa. Vill dricka vin på min balkong, äta grillmat och ha övertalningskampanjer för att barnen ska lämna studsmattan och gå och sova för kvällen (fast det är ljust).

Kanske det var för att snön kom så tidigt i år? Eller för att världen annars också känts så otroligt mörk, som gör att våren, sommaren och ljuset saknas så otroligt. Dagligen googlar jag tider för soluppgångar för diverse dagar. ”När går solen upp 25.2 i Helsingfors?”. Ni förstår. Något att sikta in sig på som inte känns så långt borta.

Men vet ni, snart är vi där. Snart är vi där. Tills dess ska jag vara extra extra extra snäll mot mig själv.

Snart är vi här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *