Random

Läser, lyssnar och ser på:

Vad konsumeras i detta nu i form av innehåll (som vi så glatt kallar det inom min bransch).

Läser:

Det senaste året har jag hittat tillbaka till något av det absolut bästa vi har, nämligen Biblioteken. Jag reserverar böcker jag vill läsa på nätet och plockar upp dom på mitt närbibliotek när det är min tur i ordningen. Att läsa en bra bok med hårda pärmar är kanske något av det lyxigaste jag vet. Just nu läser jag Karolina Schützers debutroman, Under stjärnorna i Paris. En roman som handlar om den nyskilda trettiofemåriga TV-reportern Sophia. Hon är totalt bombsäker på att få jobbet som utrikeskorrespondent i Kairo och blir därför otroligt chockad och arg när jobbet går till en annan. Mitt i allt ärver hon en bar i Paris och i och med den ofrivilliga tjänstledigheten tar hon flyget ner.Kanske något av det mysigaste som finns är att läsa om böcker där folk ärver gamla ställen dom inte visste fanns. Så även här. Man vill sträckläsa sig igenom hela faderullan på en enda kväll. Tillskillnad från många andra böcker där det ärvs saker så är det här inte riktigt liiiika gulligulligt och det är jag glad över. För mycket av mysandet klarar inte ens jag av, och då är jag rikssvensk.

Ser på:
Som så många andra ser jag såklart på den svenska versionen av Love is Blind på Netflix. Har man sett de amerikanska versionerna tidigare så är man väl bekant med konceptet. Men för er som inte vet (hej mamma, Hej pappa) så är det kort och gott ett dejtingprogram där deltagarna dejtar utan att se varandra. Så småningom får man fria och svarar personen på andra sidan väggen ”ja” får man träffas och därefter åka på semester ihop. Fyra veckor senare vandrar paren ner för altargången och det återstår att se om paren gifter sig, eller inte.

Hur som den svenska versionen har än så länge varit saftig. Har dock svårt att tro på att ett enda av de här paren kommer at fungera. Oj vad det skär sig, oj vad man ser på deras blickar att saker inte är som det ska. Oj vad lila hår inte är fint tycker Catja (jag håller med) och oj vad Sergio är obehaglig. Ni vet. Det händer grejer. Om jag ser fram emot dagens fyra avsnitt? JA DET GÖR JAG. Tur för mig att Niki åkt till Österrike och lämnat mig och barnen hemma. Nu vet ni vad jag gör ikväll när barnen somnat.

Lyssnar på:
Svenska poddar som jag alltid återkommer till är Surret, P3 Dokumentär och Förhörsrummet. Numera lyssnar jag även på Rullar vi (har dock paus) och Fint, Fult och Pengar. Bland de engelska poddarna är jag ett stort fan av Short History of och Real Dictators från Noiser.


Två låtar jag lyssna på:
Alaska – Maggie Rogers
Un peu plus souvent – Alexia Gredy

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *