Random

Fortsättningen på sommar 2023


Tänker att vi fortsätter lite mer sommartemat. Känns extra fint att se tillbaka på en dag som den här. Så var va vi? Efter Värnamo tog vi båten tillbaka till Finland. Till vårt hem på den soliga lilla ön var vi bor. Trevligt nog kom min syster och hennes sambo, Derek på besök någon dag senare och umgicks. På tal om dom två så ska jag och Bernie flyga till Wien var dom bor om två veckor. Bara jag och Bernie, hur mys?


Allt i min trädgård var grönt. Något som verkligen blivit en älskad hobby det här året. Ni vet, grävandet, planterandet och växandet. Krassen var så fin så fin. Ja, tills den blev totalt attackerad av en lusfarm och dog. Men innan dess beundrade jag den dagligen.


Mina Dahlior tog också fart. I år hade jag hela tio stycken som blev stora som buskar. Grävde upp knölarna förra helgen och la dom på tork. Var nästan lite ledsen i fredags över att för första gången på säkert tio veckor inte få inleda helgen med att plocka en bukett.


Bernie åkte till mina föräldrar i Ingå för några dagar. Vilket är kanske det mysigaste? Älskade att han fick flera tumisdygn med mormor, morfar, moster och gammelmoster i Ingå de här sommaren. Så mycket vuxentid och ingen lillebror att konkurrera med. Lillebror var också glad över egentid. Överlag har vi gjort mycket mer sånt den senaste tiden. Separerat på barnen så mycket vi kan. Att dom får tid ifrån varandra och egentid med en förälder. Det har verkligen gjort underverk för alla. Mindre slagsmål. Woop!

Därefter flyttade våra vänner Frida, Danne med två barn in i vårt hus för fyra nätter. Ännu mer kompistid för oss. Dom har besökt oss tidigare, men aldrig när vi bott i Tammelund eller när någon av oss haft barn. Så nu fick dom uppleva barnversionen av Finlands huvudstad.

På dagarna hittade vi på roliga aktiviteter. Vi besökte borgbacken, badstranden och klätterparken på Brändö. På kvällarna grillade vi, drack vin och spelade spel.

Och kvällsdoppade oss på vår lilla badbrygga här på ön.

Alla fyra barnen kvällsbadade också tillsammans. Det gick ändå förvånsvärt bra med fyra barn under samma tak. Två flickor och två pojkar i nästan samma ålder. Kanske det var var nyckeln? Lite mångfald.

Sen åkte den lilla svenska familjen tillbaka till Sverige och vi packade väskorna för Korpo.Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *