Random

Hej 2024

Hej från ett iskallt Helsingfors. De senaste dagarna har vi haft mellan -15 till-20 grader och det har verkligen känts, ända in i märgen. Jag är väl inte egentligen rädd för kyla, som januaribarn hör det till att tycka om den här tiden. Mina barn däremot är inte riktigt lika entusiastiska. Dom klarar någon halvtimme i taget innan dom bryter ihop och vill gå in. På dagis har dom varit inomhus hela veckan, vilket skapar klättra-på-väggar-känslan varje gång man hämtar dom.

Mitt största problem med vintern är mörkret. Så när det var både iskallt och soligt idag kändes det som livets dag. Åt frukost med familjen innan jag hoppade på skidorna och gled ner mot hamnen och isen. Skidade lite på fem kilometer i -20 grader. Mådde så bra, så bra att jag glömde bort vintertröttheten totalt.

Förra året, 2023 lärde jag mig springa. Jag har sprungit tidigare (2016, 17 och 20). Men aldrig så mycket, långt och så fort som 2023. Jag började långsamt, med att gå/springa och ökade på allt eftersom. Vilket gör att när jag nu glider några kilometer i ett skidspår är det inte ens tungt. Så glad över hur jag hela förra året satsade på min kondition. I år ska jag fortsätta med springandet. Är anmäld till mitt livs första halvmaraton och vet att jag kommer att klara det. Det är väl kanske det finaste med att springa, att vem so helst kan börja och verkligen känna att man utvecklas.


Hur som. Livets liv. Imorgon är det en ny vecka. Jag ska jobba, hämta/lämna barn, försöka trycka in några stunder på isen och leva vidare i meronulllunderställ. Blir bra. Dessutom, snart är det vår. Tänker att vi får passa på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *