Random

Danmark, Silja Line och Värnamo

Det är sista veckan på jobbet före semestern för min del. Nikis semester började redan i fredags, så vi tog picket och packet och styrde volvobilen till Sverige direkt efter midsommar. Här är vi nu. Trötta efter en natt på Silja Line. Våra barn som aldrig sover i samma rum, kaosade tillsammans i hytten till strax efter elva och vi var alla helt slut när dom äntligen somnade.

Vi lägger alltid våra barn vid sju. Louie lägger vi bara ner och säger godnatt, fem min senare sover han. Bernie läser vi för och säger godnatt, varefter han antingen somnar direkt eller så leker han ensam i rummet en stund innan han själv kryper ner. Kanske borde tillägga att det är ett resultat av X antal träningar av tassmetoden.

Att dom nu var i samma rum innebar att två övertrötta barn lekte spegel med diverse pruttljud och gråtskratt i fyra timmar innan dom till slut däckade. Well. Tur att vi har fler rum både hemma och här. Men sugna på att tuffa iväg på en solresa och bo i samma rum, det är vi inte.

Hur som. Lämnade huset hemma med hus och blomvakt. Förhoppningsvis lever allt jag planterat under våren när vi kommer hem igen.

Annars har jag jobbat nästan hela juni hemifrån. Har inte gått att ta mig till kontoret när vår terrass på baksidan är det finaste som finns.

Så var jag två dagar i Danmark. Så som jag så ofta är numera. Tänk att mitt arbetsspråk är Danska. Otroligt.

Bodde som vanligt på Vesterbros Guldsmeden och hade bokat ett rum med balkong. Amen.

Hotellet börjar nästan kännas som ett andra hem.

Sen åkte vi rakt igenom ön till en liten dansk strandort för sommarfest med bolaget. Vandrande genom sanddyner.

Beundrade salta stränder

Och flera av mina kollegor simmade. Jag var kvar på stranden. Hade skadat knät några dagar tidigare och hade fortfarande ett öppet varigt sår jag var sådär sugen på att få in salt i.

Någon badade sin hund.

Jag plockade sten.

Sen blev det fest. En bartender anlände från Köpenhamn och serverade mig och mina andra nio kollegor drinkar hela kvällen igenom.

Vi lekte lekar, dansade och sjöng danska sånger framför brasan. Hade även med min polaroidkamera och tog ungefär 70 bilder. Var även smart och kastade in handduken strax efter midnatt.

Flög hem på själva midsommarafton. Var kanske lite trött och sliten. Åt en middag med min man, tog ett kvällsdopp vid vår lilla Tammelundiska brygga och drack ett glas vitt i sommarnatten.

På midsommardagen körde vi ut till Ingå. Åt middag med mina fina föräldrar, la barn och sen rodde jag och Niki på tumis över till holmen mitt emot på fest.

Li och Hanna välkomnade oss med shots. Kul med fest tillsammans med Niki. Så ovant, så kul. Vi blir alltid nykära. Fint.

Sen blev det måndag (igår) och vi checkade in på Silja Line.

Dom här två. Finaste som finns.

Nu är vi här. I den småländska småstaden i mina föräldrars hem en sväng. Föräldrarna själva är i Ingå. Ska bli kul att träffa vänner och familj. Kanske det är lite av en tradition att semestra här. Hur som gör det mig glad. Även om jag jobbar. Tre dagar till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *