Random

Köpenhamn

Hej från Danmarks huvudstad. Snön vällde ner när jag pulsade ut från vårt hus till den förbeställda taxin imorse. När planet lyfte efter att ha deiceats i en evighet var jag extra glad över att åka söderut, om än inte så långt söderut. Men här är det i alla fall lite vår.

Bor på Guldsmeden 66 som ligger två dörrar ifrån kontoret. Väldigt praktiskt och väldigt mysigt.

Hotellet har dessutom en dröm till orangeri. Herregud så fint. Målbild i livet.

Älskar all murgröna som klättrar längs med väggarna och klär in innergården till ett grönt rum. Ska bo här nästa gång också. Eller i alla fall samma kedja. Helt klart mitt favorithotell i Köpenhamn hittills. Samma ägare som till Manon les suites (ni vet, det med poolen i mitten av hotellet och massa hängande växter).

Hotellet i sig är väldigt bohemiskt och mysigt och förvånansvärt prisvärt. Öppna brasor i hotellbaren (var jag sitter just nu och skriver det här), handknutna mattor, växter överallt, trämöbler och stora fönster. Allt med ett ekologiskt tänk. Obs ej sponsrad.

Det var inte så enkelt att ta sig upp i fönstret som jag först trodde. Men upp kom jag.

Efter kontorsdagen gick jag och två kollegor på AW. Drack ett glas vin, åt en ost/charkbricka och pratade ikapp oss. Så som man ibland behöver när man är 100% remote från sitt team. Men det är något otroligt härligt med att få jobba här men bo i Helsingfors. Bästa av två världar.

Nu ska jag gå tillbaka till mitt hotellrum. Krypa ner i mina krispiga lakan och titta på säsongspremiären av Succession. Imorgon bitti går tåget till Odense och då kommer jag att vara utvilad som en björn.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *