Random

Familjehelg, vårmässa och livets första val som finsk medborgare

Skriver det här från vårt lilla hemmakontor och lyssnar på valvakan i bakgrunden. Mitt livs första Finska riksdagsval som jag fick rösta i, och så ser det ut att bli ett blått resultat. Är ingen blå person och tycker att Orpo verkar vara tråkigare än tråkigast. Hade ju vant mig vid en statsminister som satte Finland på kartan. Sen är jag som sagt inte blå i mina åsikter, varken här eller i Sverige. Även om jag röstar rödare i Sverige än vad jag nu gjorde här.

Jag blev Finsk medborgare för några veckor sedan, hann nästan bli nervös över att min ansökan inte skulle godkännas före valet. Men så kom det lilla smset från Migrationsverket och sen den dagen har jag dubbla medborgarskap och får rösta i båda mina länder. Fint.

Men nu till helgen. I fredags var vi bjudna till Bernies gudföräldrar på poolparty och middag. Mycket lyckat koncept. Har endast bilder från poolen, glömde tydligen bort resten av kvällen. Men trevligt var det såklart. Bernie och Louie lekte loss med tvillingarna och när klockan blev såpass mycket att samtliga fyra små började vara övertrötta stoppade vi ner våra barn i Donkeyn och rullade hem.

Eller nästan. Niki och barnen rullade hem. Jag mötte upp min svägis Hanna och min svägisdotter Lina på Grotesk. Pratade kärlek och sådant som man behöver göra ibland.

Sen var det lördag och vi åkte till vårmässan. Hade fått en biljett av Sabbe som stuckit till Italien, Tack Sabbe. Tog min biljett, Niki och barn och körde till Böle. Där var vi minst sagt inte ensamma, tog typ 30 minuter att ens få parkering (slutade på en fotbollsplan bredvid de fulla parkeringshusen). Min plan var att köpa dahliaknölar och annat kul till mina rabatter. Men efter en timme i folkvimlet insåg vi att det skulle bli svårt att ens ta sig fram eller köa för den delen med B&L som bara ville springa, och var man inte hack i häl skulle man aldrig se någon av dom mer. Så mycket folk var det. Puh! Så inga knölar för mig från vårmässan.

På eftermiddagen hängde vi utomhus, gungade och fixade. Jag var klädd (enligt min man) som om jag skulle vara en karaktär i en Wes Andersson-film.

Drack ett glas rosé i solen och Niki stack iväg och träffade lite kompisar. Inget desto mer action den lördagen.

Sen blev det söndag och vi lekte loss i Ekorrparken hela morgonen i Gamla Hertonäs. På eftermiddagen shoppade jag Dahliaknölar och andra fröer på Plantagen som jag ska plantera imorgon. Sen rullade vi till Tammelunds dagis för att rösta och äta valbulle. Tack klass 5C för bra fika.

Våren verkar i alla fall vara på ingång. Blev nästan chockad när jag såg all sol i min väderapp framöver.

Avslutade söndagen med lasagne och valvaka. Skulle egentligen springa, men valet var för spännande. Vi tar nya tag på den fronten imorgon. Nu ska jag sova. Kort vecka framför oss, och det tror jag att vi alla behöver.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *