Random

Tacohej 2022

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?

Började jobba remote med en kontorsplats, började leva livet med heltidsarbete och dagisbarn. Pussel, pussel. Började även måla massor. Något jag inte gjort tidigare.

Vad var din största framgång 2022?
2022 var på karriärssidan ett riktigt pangår för mig. Var mammaledig i början av året men började direkt vid vårdledigheten att jobba som konsult (deltid) för Danska Podimo, vilket därefter ledde till det jobbet jag har idag (min chef jobbade tidigare också på Podimo). Har aldrig känt att jag är mer rätt än var jag är nu. Älskar också att jobba med danskar. Mentaliteten, människorna, och peppen alla har.


Och på ett personligt plan?
Är just nu så otroligt tacksam över allt på det personliga planet. Familjen, vårt hus, vänner allt runt omkring. Det svåraste är att få ihop allt utan att gå in i väggen. Tycker att det tidvis varit svårt, särskilt med allt vabbande men tycker att det är en framgång att känna att det går. Ibland går det bättre, ibland sämre.


Vilka platser besökte du?
2022 var verkligen inget reseår. Tanken på att flyga med våra barn lockade oss lika lite som herpes. Hehe. Men vi åkte till Sverige två veckor på sommaren och så tog jag och Niki ett dygn utan barn i Tallinn. Livets första natt där vi båda var borta från barnen.Bästa dagen på året?

Svårt att säga? Ingen som utmärkte sig sådär PANG BOOM. Tycker det har varit ganska jämnbra.


Vad gjorde du på midsommar?
Vi firade hos Martina och Kritan med massa vänner i deras hus utanför Värnamo.Vilken var den bästa festen?
Min Varpanasiet som jag efter två års försök äntligen lyckades ha. Hurra!


Bästa köpet?

Robotdammsugaren? 😀Bästa matupplevelsen?
Lee i Tallinn.


2022-stilen?
Ojämn, oklar, inte genomtänkt. Noll tid till att ens fundera över min stil. Köpt plagg i all hast och förmodligen aldrig klätt mig sämre än 2022.Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick mitt nya jobb så grät jag en sväng av lycka. Sen blev jag gudmor till lilla Elton och det gjorde mig både stolt och glad.Och ledsen?
Gladare. Men också oroligare. Krig, världsläget, priser, klimat, framtid har verkligen kommit under huden på mig det här året. Tidvis fått mig att känna mig uppgiven.Något oväntat som hände?

Kriget? Hade inte räknad med krig i Europa. Det enda vi ville ha efter två års pandemi var lite lugn och ro. Fy.Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat? Men tror ärligt talat inte att den tiden eller utrymmet fanns 2022. Det var för mycket annat. Att kosulta två bolag samtidigt som man är hemma med en nio månaders bebis plus har en toddler tar väldigt mycket tid och energi.Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig och haft förväntningar på andra människor.Årets låtar?
Förutom Grävmaskinssången och andra barnsånger som totalt förstört min Spotify-algoritm så var min mest lyssnade låt Green light av Chromeo. Men mitt musiklyssnande låg överlag i lä 2022. Mest av allt lyssnade jag på poddar och böcker.Favoritserie?
Älskade WeCrashed med passion.

Bästa filmen?
Kanske Triangle of Sadness?

Bästa boken du läste i år?
Började lyssna om alla Harry Potter böcker i december, något jag inte gjort på säkert 10 år. Det är nu 20.1 och jag är hälften in på sista boken. Det är inga nya böcker för varken dig eller mig, men jag hade glömt bort hur otroliga böcker det faktiskt är. Längtar tills den dagen då jag får börja läsa dom för mina barn.Vad gjorde du på din födelsedag?
Har just fyllt år igen. Men födelsedagen för ett år sedan då jag fyllde 33 var vi ute på isen, drack skumpa och åt raclette på kvällen. Tror det fortfarande var lite pandemiläge på va?Är det något du saknar år 2022 som du vill ha år 2023?
Tänker faktiskt att jag ska ta mig tiden att träna. Än så länge innebär det att jag skuttar runt framför TV.n till Les Mills-program några kvällar i veckan. Känns ganska lagom. Vi får se, no pressure. Man ska räcka till också.


Nyårslöfte?
Nä, sysslar inte med sådant.

Högsta önskan just nu?
Samma som alla damer i Miss World-tävlingar, World peace, friska barn (och lite lägre låneränta).

2 Comments

 • Malin

  Tack för en fin blogg! Jag tycker det är synd att du slutar/slutat?
  Men fattar resonemanget, all in eller inget och att all in kan vara tufft med två småglin och heltidsarbete…
  Tyckte det var spännande att du börjat måla tavlor och skulle gärna ha följt med din kreativa resa ytterligare.
  Det är nåt speciellt med bloggen som forum, kanske känslan av retro eller en svunnen tid?
  kanske tanken bakom inläggen som gör det intressant?
  Ha det gott!

  • Lina

   Tack själv kära du för en fin kommentar. Ja, kanske det är en retrogrej, bloggandet. För mig är det personligt och ett forum som inte finns någon annanstans. Kanske därför jag också har så svårt att göra ett beslut. Jag vill, men hinner inte riktigt. Samtidigt blir mina barn äldre hela tiden och tiden är kanske inte riktigt lika tight som den var med två blöjbarn och jobb. Jag ska köra på nu hela våren tänker jag. Känner jag till sommaren att det inte går så lägger jag ner. Ett försök till och ja, det kommer att bli en hel del måleri.

   Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *