Random

Nytt år

Hej kära ni. Nytt år och nya vindar. Känner mig nästan lite pånyttfödd. Som om energin äntligen återvänt. Har ju haft en liten paus härifrån och det har varit väldigt skönt. Skönt att lägga fritiden (när barnen sover) på att måla, lyssna på böcker och promenera och vara lite hemlig. Hehe. Har funderat en del på bloggeriet också, om det är dags att lägga ner.

Niki säger att antingen så gör jag det ordentligt eller inte alls, och på sätt och vis håller jag med honom samtidigt som att ta ett beslut i frågan känns lite svår. Jag tror nämligen att jag kan och kommer att hitta tillbaka hit. Bara mina barn slutar slåss med varandra och kanske klarar sig 3,5 sekunder utan en. Hehe. Nej, men den senaste tiden känns det faktiskt som att slagsmålen minskar och att dom båda faktiskt klarar att underhålla sig själva eller varandra under längre stunder. Vi ska se.

Men ja, inga definitiva beslut här ännu.

Med det sagt. Idag fyller jag 34. Grattis grattis till mig. Jag fick tyvärr ingen ny grävmaskin till Bernies stora besvikelse. Vi har lite olika intressen jag och mina söner. Men istället har jag lunchat med Ylva och Sabina och så kom Emma, Peter och Hugo över på middag på eftermiddagen. Mys!

Men i och med att jag inte bloggat på ett tag så kommer det en snabb cap på slutet av november och december.

Men grattis till mig och gott nytt år till er!

Bernie fyllde tre och vi höll kalas här hemma. Vi skalade ner på allt i år. Hade lite mindre gäster, mindre lagande av mat och lät det vara halvstädat innan alla kom. Ibland måste man lyssna på sina begränsningar. Men det blev mysigt och lyckat. Alla glada.

Sen började jag jula i vårt hus.

Andra advent kom och gick. Nissedörren i trappan blev vandaliserat åtminstone tre gånger per dygn av familjens yngsta medan den äldre skrek ”RÖR INTE NISSES SAKER; LUUUUUIIIII”. Julefrid.

Så blev det julafton och vi var årets värdar. Älskar, älskar att fira jul i vårt hus. Det är så mysigt.

Jultomte på ön kostar 80€ och pratar finska. Så jag skapade en tomtejakt istället. Plingade på dörren, lämnade ett kuvert och sprang så snabbt jag kunde till baksidan och gick tillbaka in genom terrassdörren. Sen fick lågstadiepojkarna lösa jultomtens ledtrådar för att hitta paketen medan dagisbarnen sprang efter i full fart.

Myset .

Nyår firades också hemma hos oss med grannarna. I och med att vi delar ett parhus kan barn efter barnfirandet gå och sova i egna sängar med babymonitor på. Vaknar någon är en förälder där på några sekunder. Skönt för alla barn att sova i egna sängar och skönt för oss vuxna att få en stund tillsammans när barndagen är över.

Jag glittraade och drack champagne.

Vi åt raclette i timtal och skålade sedan på vår gemensamma framsida vid tolvslaget.

Årets julgran var fantastisk. Enorm , fluffig och höll bra. Tack Scouterna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *