Random

Måndagshej

Hej soliga måndag.

Idag jobbar jag från mitt kontor på Sofiegatan. Bernie vaknade vid åtta imorse, och Louie fick vi väcka. Är det nu det händer? Är det slut med uppvak 05:30?

Man ska i och för sig inte jinxa sömn, det om något, har jag lärt mig genom åren.

Om en månad fyller Björnen tre år. Tycker att han blir roligare och roligare hela tiden. Även om det där med stark egen vilja kan ta knäcken på en, men hellre det. Tänk om han hade gjort allt vi bad honom om, då hade man ju blivit orolig.

Han var redan som bebis varit väldigt tidig motoriskt. Nu, som snart tre är jag ständigt imponerad över hans balans, styrka och kvickhet. Han kan ta sig upp och över alla hinder med lätthet. Hans totala oräddhet och nyfikenhet får mig att fundera på om han borde börja med någon aktivitet. Något klättrigt? Eller skidor på vintern? Sång och dans? Någonting. Energin i den kroppen skulle kunna försörja ett helt land.

Min energi däremot har varit lite sådär. Men känner mig piggare. Tog i och för sig en paus i umgängesuppehållet och hade Jonski och Ylva med familjer över i lördags. Men vi gjorde det på en nivå som kändes bra. Boxvin och Woltpizza. Ingen planering, inget enormt handlande, förberedelse eller fix. Bara vara och umgås utan varken matlagning eller disk. Otroligt bra koncept. Kändes som om jag också kunde fokusera på att umgås. Vilket är det man vill med sina bästisar. Umgås.

Den här veckan ska jag fortsätta med mina nya hobby, måleriet. En av mina tavlor flyttade till Jonski i lördags och väggen var den hängde blev plötsligt väldigt vit. Så jag ska måla en ny. Men jag mår bra av att få pilla med färger, mönster, olika redskap och få skapa. Behöver bara fler dukar och färg. Mys.

6 Comments

 • Jonski

  Niki dissade ju mitt parkour-förslag i lördags mennnnn B skulle säkert älska vanlig hederlig redskapsgymnastik till att börja med iaf? Eller skidskola är också superidé, C ska börja nu i januari, hoppas inte det ska vara -25 bara ?
  Mer pizza och bib åt folket!

  • Lina

   Tycker Parkour lät kul, men det var väl i Esbo? Skidor skulle jag digga om han gillade. Tror vi ska testa det. Jag började ju åka som 2år så om jag kunde klarar nog Björnen det 😀

  • Erica

   Jag har sett på bloggen att ni rör er i Grankulla. Jag tipsar därför om barnbacken i Grani backen. Den är gratis, inte brant och föräldrar (då det är lugnt) kan bra springa bredvid. Jag köpte ett par urgulliga 67cm långa skidor åt vår treåring och medan storabröderna var i skidskola lärde han sig skida så gott som helt på egen hand. Följande vinter då han var 4 år och fick delta i skidskolan kunde han hoppa över grundkursen.

   • Lina

    Bra tips kära du. Tyvärr rör vi oss hemskt sällan i Grankulla, i och med att det är helt på andra sidan av Helsingfors från var vi bor. Vi bor i Tammelund som ligger bredvid Degerö i Östra Helsingfors. Annars är det en bra idé!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *