Random

Bästa veckodan

Kära vänner, det är fredag. Bästa veckodan! Nej, men nu är jag ett stort fan av mitt jobb så är avsaknaden av söndagsångest otroligt härlig. Men även om jag verkligen gillar mitt jobb så är jag glad över att det är helg. Igår firade jag och Niki som sagt fyra år tillsammans som gifta och imorgon åker vi till Tallinn för en natt utan barn. SÅ spännande. Vi har aldrig varit ifrån våra barn tillsammans mer än natten jag födde Louie. Det räknas ändå inte.

Men nu är det äntligen dags för ett dygn med bara vi två. Min mamma och Nikis mamma kommer hit och tar tillsammans hand om våra barn. Lyx för barnen att få både momo och granny för ett dygn och lyx för oss att få tumistid.

Sen till något helt annat. Jag har ju gett mig själv en del skit för att vara livets sämsta bloggare. Men så gick jag igenom den finlandssvenska bloggportalen Sevendays bloggare igår och insåg att jag är ju otroligt aktiv jämfört. 95% av deras bloggare har ju helt lagt av. Så om jag inte har bloggat på en vecka är ju det helt klart piss i havet. Men oavsett så har jag, som ni kanske märkt fått igång aktiviteten här igen. Hoppas ni tycker att det är lika kul som jag. Nu till veckan.

I våras lovade jag mig själv att om jag fixar ett pang-jobb till dagisstart får jag en present av mig själv. Vissa kvinnor köper värskor, andra köper konst. Säg hej till min ByBobo.

Jag gillar konst som gör mig glad. Bybobos apor får mig att på något sätt att inte ta livet så allvarligt. Monkey business. Överlag ska jag i mitt liv köpa mer konst. Framförallt för att ett hem inte är ett hem utan konst. Vill inte ha ett hem med Desenio-posters, vill ha mer. Men också för att det är ett intresse, en hobby och något som jag vill samla på. När min pappa samlar alla möjliga märkliga grejer (modellbåtar, modellflygplan, fyrar, what not) så vill jag bli en gammal person med konst.

Budbee knackade på häromdagen med ett lass skönhet. Niki sa att ”Budbee kommer nu” och Bernie, stackarn hörde ”brandbilen kommer nu” och gick glatt och öppnade dörren. Besvikelsen var brutal när en tyst kille lämnade över en tråkig kartong. Allt kan man inte få kära Bernie. Men jag fick i allafall påfyllning i skåpen. Jag har för övrigt helt lagt av med dyra serum och ansiktskrämer efter många års beroende. Jag började använda barnens Miniderm i ansiktet (enorm flaska från apoteket) och min hud har aldrig aldrig aldrig varit bättre. En produkt att älska.

Emma S Treatment Enzyme peel däremot. Den är ett måste. Otrolig.

Vi grillar säsongen ut. Snart åker vår grillis in i förrådet och så ses vi nästa år.

Ursäkta fruktansvärd matbild. Vet inte hur det blev så här fult? Men oavsett så var Nikis flankstek igår superb. Den absolut bästa såsen till kött får man om man värmer en musta-pekka ost med grädde. Sen kan man krydda på lite om man vill, soja, timjan eller annat. Men på riktigt, det här är livet sås.

Sen vill jag ge min nya MacBook M2 lite highpraise. Att skriva det här inlägget tog år på min förra rosa mac. Nu går det på minuter. Snygg är den dessutom i sprillans ny midnight färg. Liksom svartblå?

Igår firade vi som sagt blomsterbröllop och jag fick blommor av Niki. Fina!

Men hej, nu är det fredag. Vinglaset är fullt och vi ska spela Playstation. Livet.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *