Resa

Tumisdygn i Tallinn

Igår tog min och Nikis mamma över våra barn så att vi kunde få åka till Tallinn och fira fyra år som gifta. Som sagt så var det första gången sedan vi blev föräldrar som vi båda var borta från barnen en natt. Kändes lite läskigt men samtidigt självklart. Två trebarnsmammor som känner barnen väl är lyxens lyx för barnen att få vara med. Så vid lunch hopppade vi på den limegröna båten och åkte 2,5 timmar söderut.

Väl framme checkade vi in på vårt hotell (Hilton), tog en sväng på stan, sov en stund innan vi svirade om till kvällsklädsel. Min klänning kommer från H&M.

Drack ett minibarglas och sminkade mig. Kändes så kul att sminka sig utan att någon ville upp i famnen eller slicka på toalettstolen.

Boltade oss till gamla stan.

Beundrade blomstermarknaden. Ville köpa allt.

Jag gillar Tallinn, stan är himla gullig och så gillar jag verkligen Estländare.

Vi hade bokat bord på restaurang Lee. Jag hade frågat på min instagram story var man ska äta och en tjej, Marianne som följer mig och som bor i Tallinn sa att Lee var hennes absoluta favorit. Så det blev Lee. Marianne har koll.

Lee gjorde oss verkligen inte besvikna. Verkligen inte.

Vi började med en drink i deras fantastiska trädgårdspark. Whisky sour. Drinken vi drack kvällen vi träffades. Alltid en bra klassiker. Tur att vi hade bra drinksmak för åtta år sedan så att vi inte hade behövt sitta där med en Rosa Panter eller annat sliskigt.

Jag var smart och hade min dunväst under jackan. Då klarar man allt.

Efter drinken gick vi in för att få vårt bord. Bestämde oss snabbt för avsmakningsmenyn. Det är ju något härligt med att få mat som en överraskning. När man aldrig vet vad som kommer härnäst.

Alla rätter var sådana som man delade på. Allt som allt kom tre förrätter, två huvudrätter och två efterrätter.

Laxen var min favorit medan biffen var Nikis.

Kocken var tydligen från Japan och hade liksom skapat klassiska estniska rätter med en japansk tvist. Det blev märkligt nog otroligt bra.

Älskade allt med Lee. Hela stället i sig med parken, den otroligt mysiga inredningen, den intima stämningen, personalen som var både personlig och kunnig och maten. Fanns inget att klaga på här. Inget alls. Fem stjärnor till Lee.

Efter middagen gick vi till baren, dörren bredvid och drack en Apperol Spritz innan vi Boltade oss hem i ösregnet.

Dagen efter tog vi sovmorgon till 10:00, åt hotellfrulle, checkade ut och tog en sväng på stan.

Sen var det dags att åka hem. Tog varsin drink på akterdäck och spelade kort.

Så roligt med ett dygn för oss själva i vårt lilla grannland. Väldigt fint att få komma iväg och få lite egentid. Tack mamma och Gaby för det. För att ni tog hand om våra kaosungar en natt. Vi uppskattade det till tusen. Ni är bäst <3

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *