Random

Söndagsfunderingar

Har som så många andra förfärts över de djupt skakande och fruktansvärda bilderna från Ukraina idag. Så sorgligt och överjävligt övergrepp som pågår i vårt Europa. Hjärtat brister när jag tänker på alla människor som så brutalt och ovärdigt fått sätta livet till. Så många familjer som krossats och som förlorat nära och kära. Jag hoppas verkligen att det här snart är slutet, slutet på kriget och slutet för Putin.

Med det sagt, känns det kanske lite konstigt att gå vidare till det här inlägget. Men jag hoppas att ni är okej med allt högt och lågt som följer här under.

SOM tur piggade lilla Louie på sig under lördagmorgonen. Kände hur jag andades ut när han började behålla både vätska och små portioner mat i den lilla kroppen. Jag däremot åkte istället på samma noro-coctail så min helg har ju varit…kul. Men nu hoppas jag att vi alla bara hålls friska här ett tag framöver. Också postivt att Louies anding är mycket bättre sen jag besökte en specialicerad barnastmaläkare på Mehiläinen som bad mig öka på kortisondosen. Nu låter hans andning riktigt bra och bara den biten är en lättnad.

Den här veckan slutar min officiella föräldraledighet och den ”lukrativa” vårdledigehten börjar. Det innebär även att jag helt fritt kan börja jobba så mycket som jag vill. Kommer börja att frilansa för ett jättespännande danskt bolag under våren/försommaren (10-15h i veckan) samtidigt som jag tar hand om L. Jag tror faktiskt att jag kommer att fixa det. Så länge alla sover, är friska och ja, ni vet är allt det där som man hoppas på. Hehe.


Andra saker:
– Har tänkt anlägga en ordentlig Dahliarabatt i trädgården. Antingen blir det superfint, eller så skiter det sig totalt. Vi ska se. Försöker googla järnet. Ska man förodla, ska man inte? Läge? jord? Ja allt?

– Har sen några veckor tillbaka slutat amma helt, lagom tills Louie fyllde nio månader. Känns SÅ skönt att få tillbaka min kropp.

– Vi ska byta bil senare i år. Vi privatlesar vår bil och har gjort det sedan sex år tillbaka. Är alltså inne på leasingbil nummer två. I november är det dags att byta in vår Nissan mot något nytt. Blev lite förvånad när Niki meddelande höromdagen att vi måste göra ett beslut nu, att väntetiden på nya bilar kan vara upp till ett år. Imorgon ska vi provköra en Kia Sorento, som vi är mest inne på just nu. Blir det den kommer vi vara utan bil en till två månader, men tror vi överlever. Sorenton är väldigt mycket större än vår Qashqai som vi har nu. En bil där man inte behöva leka tetris varje gång man ska någonstans.

– Såg andra säsongen av Bridgerton på Netflix i sådär ett sträck. Åh, vad jag älskade varje sekund. Hur kan en serie få en att må sådär bra? Eller okej, jag grät en del i slutet som den blödiga kvinna jag numera är. Men ÅH, musiken. Moderna låtar i klassiska versioner. Jag RÖS. Playlisten till serien finns här.

– Min absoluta favoritpodd just nu är SURRET med Hanapee och Nea. Så roligt med två liksom vettiga härliga tjejer som liksom bara snackar loss och verkligen bjuder på sig själva. Så mycket igenkänning att jag ibland skriker rakt ut. Som i senaste avsnittet när Nea klagade på att Hanna efter hon flyttat till hus i Nacka hela tiden ska poängtera att det bara tar 21 minuter från henne till stan. Haha, SÅ jag efter vi flyttat till Tammelund. Hör mig själv säga ”15 minuter till Berghäll”, liksom för att poängtera för alla mina vänner i Berghäll att jag verkligen inte alls bor i förorten. Haha. Sån tönt jag är.

– Nu när jag kommer att börja jobba lite och har slutat amma så känns det som att min garderob förtjänar ett jäkla lyft. Min stil har helt stått stilla sen jag blev gravid med Bernie. Ni vet, först gravidkropp sen ammat, sen gravidkropp igen och så ammat igen. En tid i livet då man är helt ute och cyklar stilmässigt. NU skulle jag vilja ta tag i min garderob från början. Tänka igenom den ordentligt. Plus, jag vet. Jag har inte färgat håret på två år. Men nu, nu känner jag för att bli blond igen. Frågan är. Ska man orka vänta på solen eller borde man kanske ändå ta en liten sväng till livets bästa frisör Teresa på Strand i Ingå? Hmmmm.. Bloooond.

2 Comments

  • Steph

    Tyvärr kommer nog kriget inte att ta slut i första taget. För att vara en cynisk säkerhetspolitiker så tror jag inte heller att det inte behöver hjälpa att byta ut Putin, den närmaste kretsen kring Putin är nog mer eller mindre av samma skrot och korn och minst lika aggressiva som Putin. Den som lever får se tänker jag, allt annat är rätt öppet just nu.

    • Lina

      Jadu Steph, tyvärr har du säkert rätt. Bara så otroligt deppig tanke. Men som du säger, den som lever får se.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *