Random

Kompishelg

Nu är det ju snart helg igen, men tänker att vi låtsas som om det här inlägget publicerades på tisdagen som det var tänkt. Har haft en vecka med väldigt mycket innehåll. Louie fick sin CT-scan på barnsjukhuset (som var en jobbig upplevelse i sig) och bildresultatet var som tur bra, sen smårenoverar vi ju här hemma plus att jag håller på att organisera för min vårdledighet som börjar snart. Kommer börja frilansa 15-20 timmar i veckan plus ha Louie och även Bernie då från 15:30 så att, försöker få allt annat som behövs göras undan innan vårdledighet/jobbstart. Är helt bra på att bolla många saker samtidigt men jag är ändå inte Harry Potter. Tyvärr.

Helgen, ja eller torsdagen då (start på helgen) inleddes med lunch på The Souk i Kampen med Ellen och lilla Afred . Ellen och jag känner varandra sen studietiden och även hon har en höstpojke 2019 sen tidigare. Nu har hon blivit tvåbarnsmamma och det firades med en liten lunch. Kanske skumpa snart också Ellen? Skåla sådär ordentligt. Kanske på min Varpanaiset om en månad?

Louie som för några månader sedan var ganska välklädd har nu växt så mycket att han numera kläs i Bernies gamla dagisoutfits. En blandning hejvilt av vad jag än hittar i lådorna som fortfarande är relativt hela. Ska köpa några fler tights till honom insåg jag häromdagen, de flesta av Bernies gamla 86:or har hål på knäna. Så kan vi ju inte ha det.

På kvällen lagade vi kycklingsallad med svartris, mango, mozarella, hemmagjord pesto på koriander&cashew och youghurtsås med citron och vitlök. Är besatt av svart ris för tillfället. Vill äta det till allt. Nam.

På fredagskvällen kom Nikis studiebästis Christian på besök. Han arbetar som pilot (Niki har också en utbildning som commercial pilot) och hade ett stopover på ett dygn i Helsingfors och passade på att hälsa på oss. Senast vi sågs var jag och Niki varken gifta eller hade barn och hus så det var verkligen på tiden att vi sågs. Hade saknat Christian massor och det var så kul att få höra allt om hans numera vuxna liv. Ingen bild på Christian eller maten, men så här såg jag ut.

Och så här!

På lördagen planterade jag vårblommor i krukor på framsidan.

På kvällen kom Ylva över på middag och så gick vi igenom alla mina bebissaker. Blev själv lite förvånad över hur mycket stuff vi hade. Bra för Ylva, det enda hon behöver köpa är typ en vagn?

På söndagen tog jag och Jonski ett glas vin på Löyly och snackade livet några timmar. Otroligt välbehövligt.

Slut på helg.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *