corona,  Funderingar

Världen

Hej söndag. Vet inte hur det är med er, men här har ångesten varit total sen i torsdags. Känns som hela ens världsbild fullständigt rubbats. Lider så med det Ukrainska folket som just nu går igenom en jäkla mardröm. Hur kunde det gå så här? Sedan i torsdags har jag maniskt skrollat, läst nyheter efter nyheter, skänkt pengar till Unicef och grävt ner mig i allt. Ibland blir det riktigt jäkla mörkt, men jag försöker också se ljuset. Känna tacksamhet för det vi har idag, något jag verkligen inte tar för givet. Vem vet vad som händer framöver? Känns som att ingen vet.

Men ja, Ukraina. Fan alltså. Förlåter landet till hundra procent för att dom kickade ut Sverige ur EM i somras. Det får dom göra tusen gånger om så länge dom fortsätter att få vara en fri nation. Vill att alla Ukrainska barn ska vakna upp till en morgondag utan krig och en framtid där Putin inte finns mera. Längesedan jag genuint önskade livet ur någon.

Att blogga nu känns också knepigt. Känns ju töntigt att jag nu ska berätta om min helg helt som vanligt. Samtidigt kanske vissa av er ser den här bloggen som någon form av ”guilty pleasure”, vad vet jag? Kanske det här också ska få fortsätta vara ett avbrott i era liv när ni bara behöver läsa något annat. Svårt att säga.

Just det ja, Jag och Bernie testade positivt för covid också. Så nu har vi corona här igen i vårt hem. Hade nästan hunnit glömma bort coviden och blev jäkligt förvånad när Bernie testade positivt i lördags. Skulle på en middag och han snorade lite, så tänkte att jag testar honom för att kunna säga att han är negativ om någon skulle bli orolig. Sen sa två sträck hej och idag blev även jag positiv. Blev ingen middag för oss inte.

Så det är läget här. Krigsångest och corona. KUL.

Istället läste jag bok och drack ett glas rosé när barnen somnat. Litteratur är det bästa som finns när man vill tänka på något annat. Leva i någon annans skor för en stund.

Har lånat boken från biblioteket. Någon låntagare av boken har gjort små kommentarer här och var. Tycker det är himla mysigt. Här har hen skrivit:
”Tack för att här inte stod ”yngre än oss”. Ett språkfel som smugit sig in i svenskan”

6 Comments

 • D

  Älskar att läsa den här bloggen som är min favorit i alla kategorier. Uppskattar att du alltid är ärlig och beskriver dina känslor. Som läsare är det guld värt. Men livet går vidare, så en mix av allting som du brukar är bra.

 • J

  Verkligen, håller med till 100%, så ångestfyllt just nu då man inte vet vad som kommer att hända. Usch.
  En blandning av allt, tycker även jag. Krya på er!

 • Steph

  Krya på dig/er! Hoppas ni bara får ha lindriga symptom. Var så nördig så jag måste googla vi och oss och tydligen är det ok att använda båda idag 😅 blev redan orolig att jag sagt fel halva mitt liv. Typ. Kanske hela. böcker är absolut räddningen just nu!

  • Lina

   Haha. Ja, inte lätt det där när man tror att man använt någgot rätt och så visar det sig att man skrivit fel hela livet 😀

   Tusen tack <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.