Helsingfors,  Mat

Kväll på stan

I lördags lämnade jag man och barn hemma och drog ut på stan tillsammans med ett gäng kompisar.
Att göra en helkväll är något som inte är så vanligt i mitt liv numera, i och för sig kanske inte så vanligt i någon annans liv heller (restriktioner). Men att, herregud vad det var roligt att dricka massa vin i så roligt sällskap en hel kväll och en halv natt. Behövde VERKLIGEN få göra det här. Extra bra med OS-final i Hockey också dagen efter så att ens man med glädje fortsatte ta hand om barnen tidigt på morgonen medan man själv snoozade vidare. Tack Finlands hockeylag och Niki för den lyxen.

Tog sådär 100 bilder under den här kvällen men majoriteten är konstigt nog suddiga. Hmmm…
Men här kommer några!

Kvällen inleddes med fördrink och snacks hemma hos Sandis i Rödbergen. Hej Sonja, Fanny, Sandis och Linn. SÅ glada över att få ha de här tjejerna i mitt liv. Så glad, så glad.

Kvällen fortsatte på Shinobi på albertsgatan (föredetta Rivoli, Rivoletto) och vi beställde in en av varje rätt. Vår fantastiska servitris Nicole (som pratade svenska) fixade så att det fanns fem av varje bit på varje tallrik. Rätterna avlöste varandra och allt var SÅ gott. Inledde även rosésäsongen (HURRA) och drack massa rosé till. Rekommenderar Shinobi varmt. Otroligt prisvärt och hejdundrandes gott. Extra plus för den fantastiska servicen. Något som man ärligt talat inte är jättebortskämd med i Helsingfors.

Efter middagen fortsatte vi med att dricka rosé och umgås på den andra sidan av restaurangen, nämligen gamla Rivoli. Jag har faktiskt aldrig varit på Rivoli vilket i sig är lite konstigt med tanke på att jag har jobbat några dörrar bort under två år. Dessutom var Rivoli Nikis pappas favoritrestaurang och här har Nikis familj varit många gånger genom åren. Nikis pappas begravningsmottagning var också här. Så det kändes ändå fint att äntligen få se den här lokalen. Även i ett nytt format.

Sen kickade restriktionerna in och vi fortsatte hem till Sonja och hunden Börje på efterfest.

Drack ännu mer vin och spelade spel. Hurra så kul med en kväll som aldrig tar slut.

Också väldigt roligt att få vara salongsberusad.

Till slut var det ändå dags att åka hem. Gick sådär för mig. Uber bara förlängde och förlängde tiden. Till slut blev det en gammal klassisk taxi som tog mig hem och tur var väl det. Orka vänta på en gata i 45 min.

Men hej. SÅ otroligt roligt att få ha en riktig festkväll med favoriter. Kommer att leva på den här kvällen länge.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.