Random

Dinner with friends

I lördags hade vi över ett gäng vänner på middag. Serverade fransk mat och franska viner och snackade skit i några timmar. Båda barnen somnade samtidigt prick halv åtta, och jag var nästan lite besviken över att ingen blev ens lite imponerad. Hehe. Skämt åsido.

Nej men, det är väl lite så just nu. Jag vet inte hur det är med er, men det känns verkligen som om livet just nu liksom bara tuffar på utan varken toppar eller dalar? Antagligen en kombination av jäkligt lång vinter (som kommer att fortsätta ett tag till) och att vi i det här landet verkar vara dom enda i norden som fortfarande bär dom jäkla maskerna och har restriktioner kvar. SÅ trött på pandemi, så trött så trött. TUR att ingen berättade där i april 2020 att vi två år senare fortfarande skulle hålla på med den här skiten. Då hade man gått och gömt sig.

HUR SOM, kanske därför behöver man lite extra mycket fylla sina helger med roliga vänner, god mat och några flaskor vin. Få lite fest in i livet ändå.

Bernies gudfar kom lite tidigare än resten av gänget. Tur det, Bernie hade så många maskiner att visa upp. Grävmaskiner, hjullastare, Bulldozerns, Frontlastare, Lastbilar och en sopbil.

Här hade jag nästan hunnit duka. Saknade bara vitvinsglas, bestick och servetter. Så nästan.

Det blev en ganska sen middag. Men vi var kanske lite ambitiösa när vi ännu var i matbutiken klockan fem och grytan skulle koka tre timmar. Så det blev en kontinentalt sen middag. Ibland blir det så. Tur att en av gästerna var fransyska. I Frankrike är det norm med huvudrätt vid tio. Tror jag?

Kvällens hundgäst var lika hög i mankhöjd som vårt matbord. Kunde utan ansträning lägga huvudet på köksbänken. Den storleken är man inte van vid. Otroligt söt pojke till hund dock.

När alla gäster åkt hem tog jag en selfie, drack upp min sista skvätt vin innan Niki och jag kastade in handduken. Kul med kompismiddag.

3 Comments

 • Steph

  Äsch, maskerna är väl bara bra att ha? Tycker i alla fall att jag alla gånger föredrar att ha mask i kollektivtrafiken just nu och kommer att ha det ett bra tag till. Problemet är väl viruset som aldrig ger med sig, som folk är trötta på. Restriktionerna lättar ju nog hela tiden och om ett par veckor ska de ju vara slopade, också här. Viruset har ju inte försvunnit någonstans så tycker det bara är bra att man lärt sig av förra gångens misstag och inte slopar allt på en gång 😊

  • Lina

   Absolut har maskerna har säkert varit en bra sak, men är det inte dags nu att börja återgå till normala livet igen? Kanske vi bara måste lära oss att leva med viruset istället för att begränsa allt normalliv. De flesta (inklusive jag) har tre doser vaccin i kroppen och dör man ändå så är det oftast av andra orsaker än att man har covid. Tycker den här artikeln beskriver det bra https://svenska.yle.fi/a/7-10013052 .Många som är inlagda med covid är där av andra orsaker än just covid. Likaså dödstalen. Är kanske väldigt svensk i mitt tankesätt här. Fullt medveten om det 🙂

   • Steph

    Så är det förstås. Tänker mig att så mycket öppnar upp om två veckor till så det blir bra ändå. Typ. Tror bara att vi får leva ett nytt normalt liv och där tror jag masken är en del av det hela. Sådär som att fem dagar på kontoret per vecka tiden är över tänker jag väl ifråga om mask att den kanske är här för att stanna. Tror egentligen många lär fortsätta använda den i kollektivtrafiken länge ännu också för att undvika vanliga höstbobbor 🙂 Jag vet att svenskarna har en annan syn på mask, diskuterade med en utflyttad finlandssvensk som var så upprörd så han pratade om att aldrig mer besöka Finland på grund av våra restriktioner och det kanske kändes litet överdrivet i mina ögon 😀 Berövande av frihet och vilka uttryck han nu använde sig av 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.