Random

Lite om allt

Lördag morgon. Louie sover i sin korg på balkongen och Bernie leker med sina tusen olika bilar i sitt rum. Så passar på att hänga lite här.


Började kika på Netflix nya serie igår, Inventing Anna. En serie som jag sett fram emot att se, egentligen enda sedan 2018 då jag läste artikeln i Vanity Fair om denna fake-socitets-tjej och tänk att det här kan bli en bra tv-serie. Så nu några år senare när tv-serien äntligen är här, med dena märkliga historia om en ung tjej som lurar till sig både pengar, kontakter och makt så visar sig själva serien vara en total katastrof.

Dom har ju valt helt fel vinkling på historien? Utgått från journalisten som berättar storyn om Annas liv istället för att verkligen fokusera på den riktiga huvudpersonen – Anna. Dessutom är skådespelarprestationerna (framförallt journalisten och hennes pojkvän) katastrofala. Hur kan det bli så här dåligt av något som kunde bli så bra? Känns mer som en lågbudgetserie a la 2004. SÅ besviken.

Vi hade en sotare här igår för att kolla vår eldstad som börjat ryka in och annars också betett sig ganska konstigt. Vi kollade ju den direkt efter att vi flyttade in förra året och då fick den ok. Den sotaren var för övrigt helknäpp, när han skulle göra återbesök några dagar efter första besöket ”hittade han inte hit” och åkte hem utan att ringa. När vi ringde och frågade var han var skrek han bara massa könsord och att vi minsann ska betala för hans ”besök”. Mycket märkligt.

Hur som nu, hade vi en ny sotare här (FinaPipor) som var superbra. Rekommenderar starkt om ni behöver sota något i Helsingfors. Well, turns out att vår eldstad är i bedrövligt skick. Alltså livsfarlig. Ooopps. Själva skorstenen är helt ok men eldstaden måste antingen totalrenoveras alternativt helt bytas ut. Så vi kommer antagligen att riva hela faderullan och byta ut den mot en modern kamin istället. Helsingfors stad ska tydligen införa en peng till alla som skrotar sina eldstäder och byter ut mot en mer modern och miljövänlig kamin, så när det är i kraft kör vi igång. Tror det kan bli bra.

Något annat som ska bytas ut i sommar är samtliga fönster och dörrar i vårt hus. Allt är original från 1981 och drar massor och läcker värme. Antagligen lär våra uppvärmningskostnader gå ner dramatiskt av det här bytet, så det lär betala igen sig ganska snabbt. Vissa partier kommer att få lite annat utseende. Till exempel kommer det stora fönstret i brasrummet som nu har glasblock upp till hälften bli ett enda stort fönster med skjutdörr ut på den nedre terrassen. Kan bli läckert. Lite oklart ännu med färger invändigt, vitt eller någon form av träslag? Vi gör det här tillsammans med hela husbolaget (fyra familjer) så allt är ett gemensamt beslut. Själva bytet kommer att ta två veckor och ske under sommaren. Kanske vi ändå är på landet då. Lite peppad på det här faktiskt.

Annars då.

Var på Barnsjukhuset med Louie igår för att kolla hans andning. Komiskt nog andades han jättebra under besöket. Lite som när man går med sin trasiga dator till jobbets IT-kille och så funkar den perfekt. Men så på slutet av besöket när Louie blev lite uppspelt så kom rossel-andningen fram igen. Så han kommer att undersökas vidare här framöver. Hoppas att han snart blir bättre.Det var det. Ikväll ska vi ha kompisar här på middag. Ha en fin kväll där ute i stugorna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *