Landet

Extempore Sportlov

Björnen hostade lite i måndags så vi bestämde med tanke på att både jag och Niki är hemma att vi borde passa på att sporta ett litet lov. Så vi packade bilen, meddelande dagis att Bernie kommer tillbaka först nästa måndag och styrde bilen mot Ingå. Vi har inte varit i Ingå så mycket sedan vi flyttade till Tammelund (det är ju ett projekt att byta miljö med småbarn) men nu kände vi att vi saknade huset vid havet.

Väl framme parkerade vi först hos våra grannar Kocka och Stina eftersom vår väg var igensnöad. Men Kocka som äger en traktor (till Bernies stora förtjusning) skottade hela vägen ner till oss på bara några minuter. Sen var det bara att glida ner med bilen hela vägen. Så lyxigt. Efter det bjöd grannarna oss på soppa och vin (ännu mer lyxigt) så klockan var barnläggdags när vi kom hem igen. Vi korkade lite rödvin framför brasan och snackade skit några timmar.

Ny dag och vi hängde ute hela förmiddagen. Åkte pulka, skottade och gungade.

Gulliga!

Pausade för ärtsoppa till lunch och bestämde oss för att ge det här med Bernies hår hos en frisör ett nytt försök. Niki ringde in till Salong Havsvind (efter tolv år i Finland tycker jag fortfarande att det här är den bästa salongen all time high). Rekommenderar alla Havsvind. Niki fick hur som helst tid till både honom och Bernie inom 24h.

Hängde även hela eftermiddagen ute i snön med Snowracern i nerförsbacke. Jäklar vad fort det går.

Avslutade kvällen med Sambal Olek-kotletter (Nikis favorit) som myst i ugnen i två timmar och pressad potatis med sallad. Bra avslut på dagen.

Ny dag och bebis i korg på pulka.

Det är så svårt för mig att veta hur jag ska göra med honom och hans andning. Enligt internet (googlandet) kan kyla vara dåligt för barn med förkylningsastma, men samtidigt verkar han inte alls lida av att sova ute, snarare tvärtom. Så knepigt det där. Saknar någon form av ordentlig guidning hur jag ska tänka.

Så har vi åkt upp och ner i backen på snowracern.

Egentligen hade vi tänkt skida på isen. Men i och med att ingen annan verkade göra det så skippade vi det. Ingen vill vara först med den saken.

Men gå lite på isen framför huset. Det vågar vi. Det värsta som kan hända är att man blir lite blöt.

Just det ja. Det hör frisörbesöket med Bernie lyckades. Ungen satt still i hela trettio minuter. Wow. Teresa på Havsvind i Ingå är guld.

Kvällens middag. Mozarellafyllda köttbullar, tomatsås, spaghetti och massa parmesan. Rödpang på det.

3 Comments

  • Erica

    Svårt med förkylningsastma. Det är ju alltid indoviduellt också, men vår 4-åring som först diagnostiserades med förkylningsastma (vilket jag lärt mej kan betyda tusen olika saker och anses sv många läkare lite som en ”slaskdiagnos”, men ofta får man Ventoline/annan öppnande medicin till den som hjälper) och sedan med ”vanlig” astma lider inte iallafall alls av kall luft och enligt vår läkare som (på Allergisjukhuset och alltså specielaiserad på barn med astma) så påverkas deras andning oftast inte av kyla. Jag e alltså absolut ingen expert själv, men enligt vad jag lärt mej de senaste 3,5 åren om sjukdomen så kan man vara ute ifall man inte klart hör att det påverkar andningen (man hör nog det).

    • Lina

      Hej och tusen tack. Din kommentar hjälpte mig att få rätsida på väldigt mycket. Antagligen är det därför vår finska läkare (som vi ska träffa på fredag) skrattade åt vår svenska diagnos förkylningsastma eftersom han kanske då också anser att det är en ”slaksdiagnos” (kul uttryck btw). Så tack massor för att du delade med dig av dina erfarenheten kring ämnet. Särskilt det där med kyla. Har liksom känt mig lite osäker när jag låter honom sova utomhus när ”nätet” säger att det är dåligt för astma även om han själv verkar opåverkad. Så tack. Älskar att min lilla blogg hjälper mig att komma i kontakt med såna som du. <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.