Random

Snapshots från tiden som gått

Lite om allt som hänt de senaste två veckorna. Vi tar det i bildformat.

En dag kom Emma och bebis Hugo över på besök och hade med sig semlor. Emma som gått tillbaka till jobbet för en liten tid träffar jag inte lika ofta som innan, så blir alltid jättejätteglad när hon ändå hinner ses.

När vi ändå är inne på semlor så besökte jag och Ylva Chjoko i Kronohagen en dag på lördagsfika. Chjoko har en ny signatursemla varje vecka, och just den här veckan innehöll den vit choklad och blåbär.

Själva semlan var svingod, men hade klarat mig med hälften. Mer än så klarade varken jag eller Ylva av så vi lämnade hälften kvar av båda våra. Så tips från coachen – köp en endast en, och dela.

Efter Chjoko var vi på middag hemma hos Hanna och Andu på Skatudden. Mys.

Sen hade båda barnen, eller ja framförallt Louie några sämre nätter så jag och Louie flyttade en våning ner för några nätter. Onödigt att alla är vakna för att familjens yngsta vill snacka mellan 03:00-05:00. Mycket trevligare att vara vaken i ett rum med brasa, belysning och 65`tv än att ha ångest i mörkt sovrum där andra sover. Tycker inte ens att det är så jobbigt att vara vaken mitt i natten om jag samtidigt kan kika på Sveriges Mästerkock medan Louie gör gympa. Så mycket enklare att ha bebis när man har utrymme och kvadratmeter.

Fick äntligen besöka Rådgivningen efter tre inställda besök på grund av andningssvårigheter. Ja, alltså Louie andas ju fortfarande rossligt men bestämde mig för att skita i det och gå dit ändå. Bebisen måste ju någon gång få alla vacciner han missat. Så äntligen fick den 72 centimeter långa pojken en stadig dos sprutor i båda benen. Efter det besöket gick jag på frulle på Torre Fazione medan Louie sov ruset av sig. Tyvärr blev hans anding jättemycket sämre efter det här. Vet inte om vaccinen kickade igång en fejkinfektion som sen stannade kvar i luftrören? Jag vet verkligen inte.

Sen har vi alla hängt hemma en hel del. Lekt och lekt.

Hoppgungat

Och dammsugit. Bernie älskar att dammsuga. Så dammsuger jag går han efter med sin leksaksdammsugare och gör exakt som jag. Han fick sin dammsugare i julklapp av min moster Görel och den har minst sagt varit en succé.

Vi har även lekt i Louie rum. Leksaker. Överallt.

Jag var hos frissan en dag i centrum. Brukar ju klippa mig i Ingå i vanliga fall. Så blev lite chockad när jag betalade 75€ för ett klipp. Mitt livs dyraste klipp hittills. Tröstade mig med hur mycket pengar jag sparat på att inte färga de senaste två åren. Även om jag just nu, när jag är svingrå i ansiktet och ganska mörk i håret får kämpa för att inte boka en tid för färg. SNART kommer solen och löser det, försöker jag övertala mig själv. Men ja, ibland saknar jag att vara ljuuus.

What else?

Pankopanerade kyckling och stoppade in kalaset några minuter i Airfryern. Blev en riktigt jäkla bra pitabrödsblandning av det.

Har jobbat med ett projekt för ett företag varje söndag (då man som mammaledig får jobba) och blev äntligen klar i söndags. Hurra! Nu måste jag bara skicka iväg fakturan också.

På kvällarna såg jag och Niki hela första säsongen av Euphoria på HBO. Bra, men sista avsnittet var kanske lite väl mycket wtf för vår smak?

Har också läst den här här feel good-romanen av Emma Hamberg. Mys!

Testat Oda, Finlands nya Mathem. Gick superbra och snabbt. Rekommenderar.

Enda negativa med Oda är än så länge att svenska saknas som språk i appen.

Nu när vi alla varit hemma har det blivit en hel del familjehäng. Både inne.

Och ute.

Gött ändå att vara bebis.

Men nu är vi i Ingå och jag ska krypa ner bredvid Louie. Mer om det imorgon. Puss!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *