Helg

Le weekend

Ännu en helg har passerat och den här lillbloggen får ett traditionellt helginlägg. Fredagen började med utehäng i Ingå. Jag var som vanligt iklädd rosa mössa som min granne Viivi stickat till mig i födelsedagspresent och tröja som Nikis mamma stickat. Så mycket stickad kärlek på en och samma kropp. Önskar att jag kunde sticka som dom två.

Efter en förmiddag ute fick Bernie smaka livets första varma oboy. ”Mera chooooko” var hans reaktion när koppen var tom.

Den bästa grejen med fredagen var ändå champagnen. Eller anledningen till champagnen. Niki fick nämligen ett nytt jobb. Ett jäkligt bra sådant. Så endast tre veckors gemensam ”ledighet” blev det allt som allt. Hurra för Niki. Han är bäst. Så skålade vi och kramades. Bernie skålade sådär 40 gånger med sitt bubbelvatten. Succé. Älskar för övrigt den här champagnen. Den är alltid med när vi firar något. Det var vår bröllischampagne, när vi fått barn, köpt hem, fått jobb eller firat nyår. Ännu bättre är att det är Andu, Nikis systers man som importerar den. Smak, det har han.

Och grattis världens bästa Niki till ditt nya jobb.

Kokade även en tre timmars texas chili på högrev som vi åt med avocado, picklad rödlök, tomat, creme fraiche och koriander. Blev en enorm sats (lite på ett kilo kött) och eftersom pulled beef är ännu bättre dagen efter spontanbjöd vi in gäster för följande dag.

Så efter att ha lyckats fylla bil med packning och barn körde vi tillbaka till stan. Väl hemma kom Emma, Peter och Hugo över på lördagsmiddag. Otroligt bra med kompisar på samma ö som ville komma på spontanmiddag.

Hugo och Louie matchade.

När alla barnen sov åt vi Texas chili igen med likadana tillbehör som gårdagen. Recept finns här: Texas Chili.

Så blev det söndag och mina tuplaner höll på att slå ut. Älskar när dom är sådär krispiga.

Jag och Björnen lämnade Louie och Niki hemma och åkte till Ikea. Bernie gjorde allt det där som han alltid gör på Ikea, drar ut tusen olika lådor, springer åt fel håll, vill ha märkliga redskap och slickar på lappar. Så som man ska göra i pandemier. Hehe. Sen åt vi vegetariska köttbullar och skålade i mjölk.

Väl hemma fick Bernies säng nya ben. I och med att han inte ramlat ur sängen på flera månader var han mogen för högre höjder. Så ben på sängen blev det.

Så blev det måndag och Bernie var tillbaka på dagis för första gången på över tio dagar. Så back to basic. Åt frukost och läste bok vid elvatiden medan Louie sov. Har äntligen lyckats låna Karin Smirnoffs bok nummer två från biblioteket.

Kvällens middag bestod av ugnsrostade morötter, vitkål, lök, vitlökspotatis, grönkål och knackisar med morotskräm och örtpesto.

Pesto på koriander, basilika, vitlök, cashewnötter och olivolja. Nam.

Det var min fredag-måndag. En jäkligt lyckad helg ändå.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *