Random

Dyra-hitte-på-önskelistan

I min familj har vi avskaffat konceptet julklappar i kvantitet. Istället för att alla köper till alla så lottar vi, så att alla ger en och får en. Först tyckte jag att det var lite tråkigt, men så här några år in i lottandet tycker jag det var ett himla bra beslut. Stressen och pressen att jaga, hitta och fixa presenter till alla var verkligen ingen enkel eller för den delen billig uppgift. Så istället för julklappshysterin har vi en mysig liten stund där vi turas om att öppna vårt paket i lugn och ro. Klapparna är inte längre själva huvudprogrampunkten under dagen utan maten och umgänget får stå mer i centrum. Nu har i och för sig jag två barn också så det lär bli en hel del fler barnklappar närmsta åren. Utöver lottklappen så spelar vi även julklappsspelet med budget 100-200kr (tror det är budgeten?).

I Nikis familj pysslar vi inte alls med julklappar. Där köper alla bara en lite dyrare present och så hamnar den i julklappsspelet. Vi kör den obarmhärtiga stilen att någon kan få alla och en annan ingen. Man måste ta det hela med lite humor bara.

Meeeeen med det sagt så ska jag nu skapa en hitte-på-önskelista här. Låtsas att jag har typ miljonärssläktingar som ger mig skåp för 35k sek. Blir kul ju!!! En lista med sånt jag vill ha just nu. Vi kör.

Ps. Inlägget innehåller INGA reklamlänkar.

La lista:


Vi börjar med skåpet. Drömmer om det här gröna vitrinskåpet från Övide i Björk. Kostar bara 36850 kronor. Som hittat! Tänk vad fint det hade varit där i mitt kök, stått ståtligt som en kung mellan fönstren. Våra vaser och vinglas hade liksom levt sitt bästa liv där inne. Så glada hade dom varit att dom aldrig hade vågat gå sönder. Ah.


Sen går vi över till kläder. Nu när man har stått i en lekpark i -15 grader och fryst så har man längtat efter en klassiker från Fjällräven. Tänker mig den här jäkeln. 639 eurosar får man den för. Jag skulle se ut som en väldigt glad liten michelingubbe i den här. Så glad men framförallt varm.

Fortsätter på temat kläder. Skulle jag nu ha en Varpanaiset på våren så VILLBEHÖVER jag den här ljuvliga kreationen från Ida Sjöstedt. 289€ kostar den om man klickar hem den från Nelly. Ser hur jag liksom svänger på ett fullt dansgolv med ett skumpaglas i tassen. Berusad av livet, klänningen och framförallt skumpan i tassen då. Grr.

När män pratar om dyra saker dom vill ha återkommer dom alltid till fordon. So do I. Tänk den där dagen då jag börjar jobba och ska in till mitt Kampenkontor och hämta och lämna barn på vägen. Då vill man ju susa fram med en härlig pjäs från Finska Wheelström och kanske en Thulevagn på släp? Har ju till och med modellat för Wheelström och herregud vad en modell Kompis klär mig. Eller hur. 1450 eurosar bara.

Avslutar med något liiiite billigare men ändå dyrt för någon som är föräldraledig. För 199 eurosar får jag en ny kashmirscarf från Repeat. Jag hade en mörkgrå som jag haft i typ tio år men som nu kommit på villovägar. Med tanke på hur älskad den jäkeln har varit så kommer jag bli med en ny. Fast ljusgrå då, mörkgrå säljs tydligen inte mera. LIVETS bästa scarf. Lovar.

Tack tomten <3.

Skoja.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *