Random

Plus/Minus

På pluskontot:

 • Våra grannar. I somras såldes andra halvan av vårt parhus som stått tomt. In flyttade ett sjukt trevligt par med en son som är jämngammal med Bernie. Något som visat sig vara livets bästa grej. De här två pojkarna älskade varandra från första sekund. Idag är dom bästisar och det är så otroligt tydligt hur mycket dom betyder för varandra. Tänk att få bo i samma hus som sin bästis. Dröm. Hjälpte även vår enda äldre granne med hennes bildäck igår, en timme senare plingade hon på och gav mig rosor. Tycker det är så fint att få ha en relation med sina grannar, fast man bor i Helsingfors.
 • Utbudet på serier och böcker just nu är ju fantastiskt. Hinner knappt med för att det finns så mycket kul att se och läsa. Bara det att Succession är tillbaka är ju total lycka. Kanske bästa serien någonsin?
 • Vår ö. Jag trivs så otroligt bra på den här ön. Hur vackert det är här, att folk hälsar på varandra, närheten till havet men kanske framförallt hur kul man har det i lekparken med alla föräldrar man lärt känna. Som en liten community. Så glad att vi flyttade hit.
 • Louie är numera fyra månader, något som innebär att han får börja testa fast mat. Alltid kul med ett nytt steg. Än så länge har han smakat på ärta, broccoli och blåbär. Färgglad matstart i livet.
 • Biljetterna till Sverige är bokade och snart ska jag få träffa vänner och familjemedlemmar jag inte sett på två år. Tänk att senast min bror träffade Björnen så var han bara fem veckor gammal. SÅ på tiden. Ska dessutom bli kul att utforska SiljaLines bollhav. Hehe.
 • Känns som att jag börjar ha mer och mer koll på det här med att ratta två barn. Tricket är att planera mera och vara lite mer manjana. Bra kombo va? Tänker att den dagen Louie börjar gå, då levlar vi upp. Svettas redan nu när jag tänker på det.

Minuskontot:

 • Köpte nya glasögon igen. Något som inte är kul i och med att det var två månader sedan jag köpte nya glasögon. Tappade ju dom nya i Pisa och sedan dess har världen varit suddig. Det som var mest irriterande var att alla extraskydd försvunnit från våra försäkringar när vi bytte bank med husköpet, något som jag tydligen borde ha insett om jag läst ”the fine print”. Vi bytte bank, inte försäkringsbolag. Så surt att kasta ut mer pengar när man inte direkt blir rik av att vara föräldraledig (snart vårdledig), men tur för mig så fick jag ändå en helt ok deal från optikern i och med att det gått så kort tid. Puh. Blev inte totalt ruinerad. Oavsett sur utgift.
 • Jag tappar enorma mängder hår just nu. Fick tjockare hår som gravid och nu så här några månader efter förlossningen ramlar allt av. Hände även efter min förra graviditet och det var förvånansvärt jobbigt att gå igenom. Jag som alltid har haft tjockt hår. Fick en otroligt ful liten rysk lugg som inte ens gick att gömma genom att klippa en lugg ovanpå, den ramlade också av. Ja fy. En period i livet då man inte kände sig så het. Hoppas verkligen inte att jag får samma lugg nu. Men fortsätter det så här kommer jag se ut som Louie. Det vill jag helst inte.

4 Comments

 • saara

  Nu tänkte jag nästan förskräckt skrika SKIPPA BOLLHAVET och låta precis som min mamma varenda gång vi ska på kryssning. Men faktum är att trots många långa timmar i diverse lekrum, så har våra kids kommit hem med exakt en sjuka som vi kunnat koppla till båten, nämligen enterokoppor. Och då också var det så lindrigt så jag fattade inte att de haft det innan de smittade mig (mindre lindrigt, närmare bestämt helt gräsligt). Så förutom en stilla undran över om jag ska skylla min spontana reaktion på ålder eller corona så var väl nog pointen att bollhav enligt vår erfarenhet inte är så farliga i smittoväg som man lätt tror, farligare är nog uttråkade tweens som sitten i bollhavet och slänger runt sig bollar och struntar i reglerna..

  • Lina

   Haha. Vilken härlig utläggning. Log stort när jag läste din kommentar. Jag tänker väl som du, mitt barn har hängt i Hoplops bollhav flera gånger och aldrig dragit på sig något där. Men det ser ju lite sketchy ut. Sen överlag är kanske inte toddlers så måna om att hålla någon form av hygien vad dom än gör, bollhav eller ej. Helst av allt vill dom slicka på hissknappen. I alla fall min son. Träffade även en barnläkare i måndags som sa att vi få smittor också är en bra sak för barn, att immunförsvaret måste få träna upp sig pandemi eller inte. Så kanske ett bollhav ändå är en bra idé. Lite som ett träningspass för framtiden? 😀

 • Jonski

  Vi fick noll sjukdomar från bollhavet! Förutom en galen kille som kastade bollar rakt i Celies ansikte vid två tillfällen men då kanske jag hoppade in i bollhavet och röt till åt honom ?‍♀️ Duscha och tvåla in dem efteråt bara ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *