Random

Allt som är gott – rätten

Vår matbutik Hertta har stans bästa utbud. Allt som du inte hittar någon annanstans finns här. Vill du ha välling i pulverform, polenta, Ajvar relish eller 4634373 olika ostar. Du hittar det här. Enda minuset är väl att det inte är en direkt billig butik. Inga LIDL-priser precis. Förra veckan vandrade jag runt och plockade ihop allt som ja var sugen på och komponerade ihop kalaset.

En näve kantareller, smör, salvia, citron, broccolini, gnocci och buffalomozzarella. Nam.

Torrstekte kantarellerna sen slängde jag i olivolja och broccolini, gnoccin och stekte kalaset gyllene. Salta peppra.

Under tiden som allt stektes tog jag en stor klick smör och brynte det hela på låg värme i en kastrull. Tog bort smöret från plattan, slängde i hackad salvia en skvätt citronsaft och lite riven zest. Slängde upp allt från stekpannan på en tallrik, hällde över det brynta salviasmöret och avslutade med buffalomozzarella. SÅ ENKELT OCH GOTT. Hurra!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *