Random

Harju8, Big5 och Maid

Hej från mitt i natten. Här sitter jag just hemkommen från en middag med min svägerska Hanna på Harju8. Stans absolut mysigaste ställe. Varje gång jag är där känns det som att jag befinner mig någon annanstans än i Finland. Alltid mycket folk, supertrevlig personal, gott och prisvärt vin, mängder med tända ljus och torkade blommor. En plats man verkligen mår bra på.

Hanna hade dessutom varit gullig och låtit mig göra en Big5-utredning av min personlighet som hon gick igenom tillsammans med mig. En typ av profilering som hon är expert på. Fick en hel del nya insikter om mig själv vilket var fint. Rekommenderar Hanna tusen gånger i veckan om du eller dina kollegor vill lära känna er själva och varandra.

Sen var det dags att ta mig hem. Fick för mig att det minsann var dags att plocka hem en av våra cyklar som stått kvarglömd på vår förra innergård i Berghäll. Så knappade in koden till vår gamla innergård och låste upp Nikis turkosa Jopo som jag sen släpade med mig hem. Tyvärr verkade ena hjulet ha punka så oavsett hur mycket jag pumpade så var däcket tomt tre minuter senare. Fick gå hem med cykeln och det tog ju en liten stund. Men nu är jag här. Hela familjen sover och jag borde väl egentligen göra samma sak. Men innan jag går vill jag tipsa er om…

Maid på Netflix.
Herremingud så bra den serien är. Handlar om en ung kvinna som flyr sin alkoholiserade man tillsammans med sin tvååriga dotter och därefter kämpar på i livet som en fattig ensamstående mamma i norra USA. Jag vet, det låter ju deppigt som bara den. Det tog emot av den anledningen att ens börja titta men så slumpade Netflix fram den åt mig och jag bestämde mig för att ge den en ordentlig chans. Så glad för det. Jag fullkomligt älskar hur den grep tag i mig från första stund, hur den berör mig, hur den får mig att känna, tänka och värdera. Länge sedan jag såg en serie där jag inte en enda gång bryr mig om att kika på mobilen. Baserad på en verklig historia. Längtar tills imorgon då jag äntligen får se mera.

Godnatt!2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *