Helsingfors

Brunakärrs Koloniträdgård

Besökte en av Helsingfors absolut gulligaste platser för en AW ikväll. Min vän Emilia köpte nämligen en kolonilott i Brunakärr förra våren och nu var det äntligen dags att hälsa på. Brunakärrs koloniträdgård är Helsingfors äldsta, och den äldsta i Finland som är på sin ursprungliga plats. Dessutom är trädgården den enda svenskspråkiga i hela landet. Du behöver inte vara finlandssvensk för att få köpa en lott men du bör behärska det svenska språket. All information, alla skyltar och föreningens stadgar är på svenska. Lite kul ändå.
Vecka 37 här hej! Emilia köpte sin lott av en 90-årig dam som ägt lotten i en evighet. Huset är fantastiskt gulligt och trädgården innehåller allt och lite till. En grön oas i stan.  Vi serverades rabarberdrinkar med mynta.Och en liten sommarbufféVi skålade även för att majoriteten av oss tagit första dosen vaccin den här veckan. Hurra! Vid åtta gled vi hem genom djungeln. Slut på koloni-AW för den här gången. Tack Emilia.

2 Comments

  • Steph

    Intressant att man måste kunna litet svenska för att vara med i Brunakärr. Tänk att de håller fast vid den principen, är mycket imponerad! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *