Random

Två

 • Imorgon ska jag vaccinera mig mot covid. Hurra! I måndags blev det nämligen min åldersgrupps tur så jag såg till att boka första bästa tid. Tidigare har jag tänkt att jag ska vänta med vaccinet tills efter förlossningen, men i och med att så många gravida världen över redan har vaccinerats och eftersom rekommendationerna ändrats kände jag att jag lika gärna kan göra det nu. Kanske lillebror får en liten dos antikroppar han med. Han är ändå såpass färdigbakad att det känns bra.

 

 • Det slog mig så här för en timme sen att jag borde fundera ut någon form av kläder till mig själv post-förslossning. Efter Bernies förlossning levde jag i varma mjukisbyxor och amningströjor första veckorna. Hade så ont i kroppen med alla stygn att ingenting fick sitta åt. Nu kom jag på att det är ju svinvarmt ute och att jag förmodligen behöver ha någon form av mjuka shorts, kjolar som man kan komba med amningslinnen? Ni som fött barn mitt i sommaren. Vad är era bästa klädtips?

12 Comments

 • Hanna

  Bra tänkt! Födde mitt i värmeböljan för ett år sedan och använde sjukhusets vita underbyxor i några veckor, de kan ju tvättas, så släng int dem. Sen hade jag olika amningsklänningar som är ännu i användning, h&m, mamaliciius, boob… Du vill ha tunna och lösa kläder, inga jeans på ett tag.

  • Lina

   Jaa! Stal faktiskt med mig sju par vid Bernies förlossning och tvättade om och om igen. Dom var helt fantastiska när man hade enorma mängder stygn och svårt att gå. Kollade nu och jag hade faktiskt sparat hela högen. Hehe. Förlåt staten för ”trosstölden” men till mitt försvar så kan jag nu återanvända dom igen. Amningsklänning ska jag spana in, jeans är verkligen inget som jag tänker knö ner mig i den här sommaren. Tusen tack för tipsen Hanna!

 • EllenE

  Det här blir min andra sommarbebis. Det som funkade på mig i värmeböljan 2019 var lösa sommarklänningar o någon tunn kofta som kom över rumpan. Detta eftersom man de första dagarna blödde ganska mycket o ja ville inte att någon binda skulle puta ut från klänningen. Dedär trosorna man får från bb lönar de sig o packa med några extra i väskan o ta med hem. Guld värda.

  • Lina

   Grattis till sommarbebis nummer två! Du är ju efter det här ett proffs på området. Så sant. Lång kofta är ett bra tips. Hade en superbra som verkar ha gått upp i rök. Kanske måste skaffa mig en ny. Trosor stal jag och behöll förra gången, ska återanvända kalaset en gång till. Otroligt bra när man blöder och har ont. Tack för tipsen!!

 • NS

  Födde med kejsarsnitt förra sommaren. Körde på lösa shorts+amningslinne samt någon slags lös skjorta som man kan släng på ifall man får besök. Det jobbigaste var när det var lite kallare ute, det var svårt att hitta byxor/leggings som inte spänner åt över snittet.

  Men alltså kejsarsnitt eller ej, lösa shorts funkar bäst enligt mig i början när inget känns riktigt bekvämt.

  • Lina

   Tusen tack! Ah, fattar att ärret inte är något man vill ha någit liggandes mot. Knepigt. Det tar väl några veckor innan det läkt? Ja, men exakt. Lösa typ jersey-shorts känns som en bra grej att äga som nyförlöst i sommartider. Borde kika på såna!

 • Linda

  Mitt bästa tips är sköna amningslinnen och en skjorta över. Jag körde linneskjortor, svala och sköna i värmen. Nedtill leggings, kjolar med mjuk linning – eller gravidshorts de första veckorna 🙂

  • Lina

   Uh! Linneskjortor är dessutom himla fina. Var shoppade du dina? Gravidshorts är inte heller en tokig idé. Något jag ändå skulle behöva redan nu. Tack för tips!!

   • Linda

    Linneskjortor är verkligen bäst! Det är några år sen nu, men minns att jag hittade några vita på Kapp-Ahl. Köpte alltså vanliga, inte gravid-skjortor, eftersom jag hade de öppna över linnena, och så passar de ju perfekt efter bebistiden också ?

 • Alexandra

  Har överlag köpt väldigt lite gravidplagg (eller ens plagg över huvudtaget) under den här graviditeten men den här veckan gick jag faktiskt också all in för ett par gravidshorts, fast det lite tog emot. Kändes som en ”onödighet” som man bara kan använda en super kort tid. Men funderade i samma banor, att dom här är säkert riktigt sköna också sen post-förlossning, eftersom den där magmudden är lite kortare och gummibandet känns inte så tight som på vissa gravid-jeans (som jag för övrigt har måsta skippa helt i den här graviditeten, funkar inte alls och klämmer så förbannat). O i augusti kan det ju ännu vara hur varmt som helst. Dom här är från HM. Köpte tidigt i graviditeten också ett par leggings från HM, modellen heter något med seamless high waist, har typ bott i dem i 6 månader nu och they are still going strong och jag litar på att de fungerar också post-preggers.

  • Lina

   Har nu också köpt ett par gravidshorts. Ser inte riktigt klok ut i dom men dom är otroligt sköna!!! Kostade 15€ så kändes inte som världens största investering nu i slutet av faderullan 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *