Helg,  Helsingfors

Helgen med utemiddag, hockey och citylördag

I fredags hängde Björnen och jag ute på terrassen hela eftermiddagen efter dagis. Plockade ut en balja med vatten som han fick skvätta med. Allt skulle i och ut. Den pojken älskar verkliigen vatten.  När Björnen somnat för kvällen woltade jag hem en pizza. Niki var nämligen på AW med några vänner så jag och min lite väl spicy pizza hade en solomiddag på balkongen. Ganska skönt det med.  Lördag förmiddag och vi tog metron till stan. Där var vi inte ensamma. Man märker verkligen att stan har vaknat till liv igen efter ett helt år med dystopisk känsla. Skönt för själen att se annat liv.  Blev även förvånad över att den här damen låg i hamnen. SiljaLine slutade ju att gå till Helsingfors någon gång i mitten av förra året och sedan dess har det varit väldigt tomt vid Olympiaterminalen. Men nu, nu låg hon här. Undrar vart hon tar en? Vi tog en lunch på Story Saluhallen. Satt ute på terrassen under ett parasoll och småsvettades. Hej sommaren, äntligen så är du här igen.  Björnen sov sin eftermiddagslur i vagnen. Han är just nu inne i en period då han vill åka vagn hela tiden. Han har alltid gillat att åka vagn, både i vaket och sovande tillstånd men just nu är det tydligen extra roligt. Varje gång vi kommer hem från dagis och parkerar bilen i garaget går han direkt och sätter sig i sin vagn (som också bor i garaget). Idag stannade vi i lekparken med bilen på vägen hem, när han tröttnade på parken gick han och satte sig i något annat barns Bugaboo och blev svinarg när jag lyfte bort honom. Helst vill han sitta i vagnen och titta på bilar, bussar och lastbilar. Fordon är just nu livets liv. Åka vagn och titta på trafik. Sån är han.  Hur som. Story hade någon ny form av burgare som vi testade på. God sådan men föredrar i slutändan originalet. Andu, ta tillbaka originalet! På hemvägen handlade vi mat och drinks eftersom vi kvällen i ära skulle få gäster. Hurra! Blandade Apprerol spriz till alla som ville ha och gav mig själv en alkoholfri öl.  Medan alla kollade på hockey (vi svenskar låtsas som att årets VM var inställt) dukade jag på terrassen.  Kul att äntligen kunna ha middagar utomhus utan att frysa. Plockade även syrener från vår egna trädgård. Goals.  Jag och kulan satte sen på musik på högtalaren och lilla B fick gå och lägga sig.  Så anslöt de finska medborgarna efter sin hockeyvinst. Alla glada.  Så åt vi grillspett, sallad, vattenmelon och fetaost, potatis, chilibea och fetaostkräm.  Med glass och jordgubbar till efterrättSen hängde vi ute till halv två på natten med tända ljus innan gästerna åkte hem och vi gick och la oss.  Måste även ge mina solcellslampor från Claso lite high praise. Himla bra ljus för att vara solcell! Söndagen regnade det halva dagen och vi hängde på balkongen (som är inglasad) och lekte med Duplo.  Niki byggde även ihop vårt nya 29 euros skötbord från Ikea. Nu har vi ett sånt också! Hurra!

På kvällen kikade vi på Hockeyn och Finland förlorade. Skönt att vi alla kunde vara överens om att  årets VM egentligen var inställt. Nånej. Grattis Kanada.

Det var helgen det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.