Helsingfors,  Hem

Kväll i Tammelund

Det är intressant det här med att köpa hus på senhösten och flytta in i december. Man har ju ingen aning om vad som göms i snö och kommer upp i tö. Därför har jag också varit försiktig med att rensa i rabatterna. Man vet ju inte vad som växer där. Än så länge har jag upptäckt tuplaner i olika former och färger, stora syrenbuskar, äppelträd och klätterhortensia. I år tänker jag fortsätta att vara försiktig. Upptäcka långsamt vad herrskapen före oss planterat och sen lite senare när jag vet vad som växer börja gräva och plantera eget.

Nu har vi haft några veckor med blad på träden och även färgen på väggarna inomhus har skiftat. Allt utanför är så otroligt grönt, så de där tre gråa fläckarna jag testmålade för några månader sedan av grått har också helt bytt nyans. Nu har jag ingen aning vilken nyans det ska bli längre. Funderar nästan på att behålla den vita Tikkurila nyansen som finns och bara måla på där det behövs. Många projekt på gång här nu. Idag fixade jag på baksidans terass (som också borde slipas och oljas) med kuddar och solcellsljusslingor. Räknar med att det tar ett dygn innan slingorna vaknar till liv ordentligt. Tror det blir fint. Köpte även vax och ett repairkit från Vepsäläinen till matgruppen. Stenen ska bli tålig och enkel att torka av. Just nu går det inte alls. Oljade även in sidobänken till grillen och den blev som ny. Tänka sig.

Solcellsslingor från Claso och sittdynor från H&M Home.  Tänk att jag har en enorm väldoftande syrénbuske i min trädgård. Dröm! Kulan och jag har annars varit lite långsammare idag.  Tog en promenad med Bernie i vagnen efter dagis och tror det var mitt livs långsammaste promenad. Eller okej, den där första vagnpromenaden efter Bernies förlossning då jag hade 77663 stygn var nog snäppet långsammare. Dagens promenad kom på en stadig andra plats. Sammandragningar som bara den varje gång jag ens försöker öka takten. Jaja.  Vår lilla hamn där vi bor har numera många båtinvånare.  Mina hortensior mår bra i all grönska.  Nu ska jag knyta mig. Björnen sover sedan länge och min man sitter och tittar på någon form av livestream över den amerikanska aktien AMC (typ som Finnkino) som några hedgefonder shortade häromdagen. Niki köpte såklart aktier och är nu väldigt engagerad i det här. Lite gulligt ändå. Det var kvällens update från det här hemmet. Godnatt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.