Random

Förra helgen innan dagisboban slog till

En riktig sjukdomsvecka här i Tammelund har vi haft, eller har fortfarande. En ganska hemsk sådan framförallt för lilla B med flera läkarbesök, över 40 graders feber, hosta, andningssvårigheter, spyor och så slutade han att både äta och dricka. Så himla hemskt faktiskt. Till slut fick vi ge honom vätska med doseringssprutor för att få i honom något. Fick bokföra varje intag och öka på allteftersom han spydde upp allt. Usch. Men nu, fredagen i ära åt han faktiskt själv för första gången sedan förra helgen. Med aptit dessutom så vi är ute på andra sidan. Puh. Kommer ihåg när jag var gravid med B och funderade på det här med sjukvårdsförsäkring, behöver man en sån eller inte? Men så efter den här veckan då vi snabbt genom försäkringsbolagets sjuksköterskor fått tid hos specialister inom en timme utan att någonsin behöva köa, så känns den där 500€/året som piss i havet. Måste skaffa en likadan till lillebror.

Jag och Niki var båda friska och pigga i början av veckan men har nu båda åkt på samma sak fast i en lättare version. Alla barn i B:s dagisgrupp har dessutom råkat ut för samma. Jag tänkte på det när jag hämtade honom förra fredagen och han var en av få barn på plats, att nu jäklar går det något vi inte vill ha hem. Så var det med den saken. Den här veckan har det tydligen bara varit 2 barn på plats. Säger en del om den här smittan. Något annat än coviden dock, för den testade vi negativt på.

Men okej. Innan Björnen blev ordentligt sjuk var det fint väder och helgen var på intåg. Vi börjar därifrån.

Det var fredag, solen sken och efter att ha lämnat Björnen solig och glad på dagis körde jag ut till Ingå. Jag har ju knappt varit här det här året annat än för att kolla läget. Likaså den här fredagen.  Lägescheck av Ingåhuset. Älskar ju verkligen det här stället och förra året bodde vi ju här under långa perioder.  Det här året har det bara inte riktigt blivit av. Dels för att Björnen gått på dagis men också för att det känts som ett projekt att åka hit över en helg och sen städa och fixa när jag inte alltid mått så bra. Men snart kommer mina föräldrar hit för sommaren och då kommer jag också vara här lite mer.  Klippte i alla fall gräset vilket var svinjobbigt med en mage. Men fint blev det.  Tog även en sväng med dammsugaren för att ta bort diverse döda djur, sen sänkte jag värmen som stått på högre grader under vintern. Ja, sen åt jag en snabb lunch på det gamla biblioteket inne i Kyrkbyn och sen var det dags att hämta lilla B på dagis.
På kvällen lagade vi middag och jag öppnade en flaska av Natueros alkoholfria rosé. Niki grillade kycklinginréfilé och champinjoner. Nam.
På lördagsförmiddagen tog vi en promenad till Kasbergsparken där körsbärsträden just slagit ut. Parken ligger endast ca 1,5 km från vårt hus, så en kort promenad bort.
Köpte kaffe och beundrade träden  Det var väl egentligen här vi började märka att lilla B inte var riktigt pigg. Han bara satt i sin vagn och tittade apatiskt. Väl hemma tog vi tempen på B och då hade han över 38 grader. Blev en lugn eftermiddag i sängen med Babblarna.
På söndagen stannade Niki hemma med lilla B och jag åkte till Gumbostrand med Sara, Fanny…… …och LinnÅt brunch och pratade bort två timmar.  Beundrade allt fint i shoppen SÅ mycket man skulle vilja ha här va.  Sen kikade vi på konst. Älskar Juliana Hyrri som just nu ställer ut. Man var ju inte jätteförvånad över att nästan alla hennes verk redan var sålda. Hade jag varit rik hade jag köpt ett verk av henne asap. Sen åkte vi hem igen med lite omvägar eftersom jag var lite dålig på att förstå var jag numera bor. Men bra gick det.
Sen har vi fortsatt sjukstugan som blev så mycket värre på måndagen. Usch och fy. Men hej, nu är vi ute på andra sidan. Äntligen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *