Random

Första semesterveckan

Nejmen tänker ni. Skulle inte den här hobbybloggaren blogga sex gånger i veckan? Lovande hon inte det där någon gång i våras? Hehe. Så sant, så sant. MEN med det sagt så ber jag om ursäkt för tomma löften. Att blogga den här coronavåren har ju inte varit det enklaste. Lite av ett minfält emellanåt. Man får inte göra någonting, och gör man någonting får man inte skriva om det. Lite dålig stämning har vi väl också haft några gånger här, och det har min energinivå inte riktigt orkat med. Dessutom har vi haft en svinkall vår? Eller är det bara jag? Kikade på bilder från idag för ett år sedan och allt var så mycket grönare och varmare att jag funderade på var vi glömt årets vår. Men det ser ut att bli varmare (thank god) och coronasiffrorna i det här landet är med Europeiska mått mätt väldigt låga. Så ja, kanske man får återuppta livet lite mer och till och med skriva om det utan att man känner sig som en kriminell. Tänker jag!

Idag fyller min mamma år (Grattis mamma) och jag får inte vara där och fira henne. Men förhoppningsvis lyckas mamma, pappa och deras nya hund (JA, dom har skaffat en tollare, en MILLAHUND som heter Ally) resa hit i slutet av maj. Dom ska bara lyckas få vaccindos två först. Sen så kan sommaren börja.

Men tillbaka till min första semestervecka.
Björnen fick dragonkyckling med brunt ris och bönor till lunch på sin lediga dag. Har ju annars behållit Björnen på dagis sina vanliga tider och dagar fast att jag är ledig. Fyra dagar i veckan är han sex timmar på dagis och härjar med dom andra barnen. I och med att han trivs som fisken i vattnet och jag som börjar bli ganska otymplig behöver lite vila kändes det vettigast att han skulle få fortsätta hänga där lite till. Hans sommarlov börjar första veckan i juni och efter det tänkte jag vara en vecka i Ingå med mina föräldrar. Resten av månaden kommer jag nog vilja hålla mig ganska långt hemma. Nära kvinnis.  Björnen har ju levt i storlek 86 tills nu. Det började bli lite väl tight så vi shoppade åtta nya ribbade tröjor, fem t-shirtar och tre pyjamasar till honom. Köpte allt i 98 vilket passade ypperligt på överkroppen men mindre bra nertill. Så byxor i storlek 92 står kvar på inköpslistan. I onsdags åt jag lunch med Linn på Pamela (Bulevarden 12). Mådde så bra av att få hänga med henne. Man hade ju glömt hur det är att gå på lunch med människor man gillar och vant sig vid sina svettiga rester man tuggat ensam på vid köksbordet. Heja lunchdejter,  mer såna och mer Linn i mitt liv.  Åt grillad lax. Mycket bra sådan! Köpte en ogräsrensare på hemvägen. Det är där man är i livet nu. Vårt grannparhus är föresten sålt nu. Tror det såldes på mindre än en vecka och då har det sprungit massor med människor här på visningar. Ser fram emot att se vem som ska rensa den andra stenplattehalvan med mig. Antar att nycklarna borde byta ägare när som.  Bernies utomhushobby är förutom att kratta och sopa, plocka blommor till mig. Med tanke på att vår trädgård består av ett hav av vitsippor och scilla är det kanske inte så farligt. Men nu har han upptäckt mina planterade blommor.  Vilket får mig att fundera på vad jag ska våga plantera på balkongen. Vill ju inte ha en enda nej-fest när man sitter här. Kanske blomlådor och amplar? Sånt han inte kommer åt? Idag var vi på stan. Åt burgare på Bites. Min man fyller för övrigt 33 imorgon. Födelsedag och mors dag på en och samma dag. Festligt.  Medan vi åt i lugn och ro så sov Björnen utanför. Väl  hemma stod grill på menyn. Vår terass skurades föresten också i veckan.  Niki skurade och jag sprutade med slangen. Ren blev den men nu behövs den målas. Så det borde väl bli nästa projekt här.  Hej hej. Här är jag och kvällssolen. Tänk att jag numera är gravid i vecka 33. Upptäckte idag att jag är i samma vecka som Carolina Gynning. Blev så förvånad, Gynning känns ju som om hon varit gravid i minst ett år och borde ha fött för tre månader  sen, men nej. Trettiotre hon med. Där ser man.  Sen åt vi det här på balkongen (där är kvällssolen) och pratade om hierarkier på arbetsplatser. Ni vet. En vanlig lördag.

Hej så länge!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *