Helg

Valborgshelgen

Idag är det min första semesterdag. Gosh. Känns nästan lite orealistiskt att jag kommer att vara ledig till (förmodligen) nästa augusti. Björnen kommer som sagt att fortsätta sina fyra dagar i veckan och korta dagar på dagis hela maj innan han tar sommarlov första veckan av juni. Det innebär att jag har lite lugna dagar framför mig. Något jag tror att jag behöver. Till och med Rådgivningen rådde mig att behålla lilla B på dagis i maj även om jag har semester. Det är ju ingen lugn lite person vi har till ettåring. Men glad och väldigt rolig.

Hur som. Hej första lediga dagen och här kommer en recap på Valgborgshelgen.

I torsdags lagade jag pärlcouscoussallad med köttfärskebab och vitlöksyoughurt.  Hade även shoppat lite blommor till framsidans stenkruka som jag planterade.  Niki hade shoppat en grill. En enorm gasgrill som tog sådär tre timmar för honom att få ihop. Ska för övrigt skura den här terassen i veckan med  Ekotipsets ättiksblandning. Den är så jäkla smutsig just nu och det är ju inte kul. Nu med grill och allt är det verkligen dags att ta tag i baksidan.  Sen blev det fredag och jag hade min sista arbetsdag. Satt mest och drog dåliga skämt med min kollega Toni och fnissade åt att vi var så töntiga. Kommer att sakna honom och alla hans underligheter.  Sen åt vi lunch med halva företaget på en inglasad takterass i Vallgård.  Alla andra började fira valborg och drack mängder med skumpa utom jag då som drack en lemonad.  Åt Hill´s Dumplings och jag fick presenter. Skumpa till mig och kläder till Fisen. Gulliga kollegor! Sen plockade jag upp Björnen från dagis och åkte hem och fixade för kvällens middag. Vi skulle få finbesök av två goda vänner och deras lilla beeb.Poppade en flaska champagne som till och med jag smakade pikolite av.  Jag hade på mig exakt samma klänning som förra valborg. Det har ju inte direkt varit ett klännings-köpar-år.  Så blev det lördag och första maj. Vi hängde hemma hela förmiddagen och lekte ute i trädgården med lilla B. Niki var lite trött. Hehe.  Vid fem åkte vi till Berghäll för att hänga med Ylva och Matthias. Björnen levde rövare och utforskade allt man kunde utforska. Sen blev det dags för lilla B att gå och sova. Vi var redan en timme över hans läggtid så vi lockade med Y och M hem till oss för middag och fortsatt umgänge. Spontant och bra! Vi stannade till i Hertta och shoppade loss på grönsaker att slänga på grillen. Sen grillade vi ihop en improviserad middag på Nikis nya grill och öppnade lite rödvin. Vid midnatt kastade vi in handduken. Igår var det söndag och vi var utomhus större delen av dagen. På kvällen grillade Niki hamburgare och så såg vi på Djävulen bär Prada. Hehe. Det var det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *